23948sdkhjf

Huscompagniet bygger mere end 100 boliger for udviklers milliardfond

Elementerne til de mange nye boliger i Hvidovre skal produceres på Huscompagniets egen fabrik i Esbjerg

Landets største typehusfirma, Huscompagniet, skal opføre 106 boliger for ejendomsudvikleren Thylander i det nye boligområde Gartnerhaven i Hvidovre.

- Vi har gennem et stykke tid haft en god dialog med Thylander og er glade og stolte over, at vi nu kan sætte gang i projektet i Gartnerhaven, der også bliver Build for Life fondens første projekt, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i Huscompagniet, i en pressemeddelelse.

Boligerne består af 46 rækkehuse i to plan og 60 lejligheder, der alle bliver udlejningsboliger. Sweco Architects har lavet en helhedsplan for området.

Fordi boligerne opføres for Thylanders Build for Life-fond, er det desuden et krav, at den samlede CO2-udledning på boligerne skal ligge minimum 30 pct. under, hvad de nuværende krav i bygningsreglementet foreskriver.

Build for Life er en fond under Thylander, der har til formål at udvikle udlejningsboliger i Hovedstadsområdet. Med den rejste egenkapital forventer man at kunne udvikle seks-10 projekter over de kommende år til en samlet værdi i omegnen af 3 mia. kr.

Produceres på Huscompagniets fabrik

Byggeriet af de 106 boliger forventes at starte medio 2025.

Boligerne bliver opført af elementer, der er produceret på Huscompagniets fabrik i Esbjerg, og projektet skal DGNB Guld-certificeres.

Gartnerhaven bliver et nyt boligområde i den vestlige del af Hvidovre med i alt 550 boliger. Hele udviklingsområdet i Gartnerhaven strækker sig over et areal på 360.000 kvm, hvoraf de 100.000 kvm er reserveret til boliger, mens det resterende areal skal være et stort rekreativt område med fokus på biodiversitet og et aktivt fritidsliv.

Huscompagniet og Thylanders projekt i Gartnerhaven

  • 106 enheder fordelt på 46 rækkehuse og 60 lejligheder
  • Boliger til en varieret beboergrupper lige fra singler og børnefamilier til seniorer
  • Boligstørrelser fra cirka 58 til 113 kvm
  • DGNB-Guld certificeret byggeri
  • Samlet CO2-udledning skal ligge minimum 30 pct. under nuværende krav i bygningsreglementet

Kilde: Huscompagniet

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078