Skuffelse at malerfaget ikke er med i håndværkerfradraget
Håndværkerfradraget genindføres, men fradraget er kun på 8.600 kroner om året, og malerfaget er ikke med i den nye aftale. Direktør i Danske Malermestre Ole Draborg vil arbejde på at få malerfaget med igen, fordi malerarbejde er noget af det mest bæredygtige, man kan forestille sig.
Det er helt forkert, at malerfaget ikke er med i regeringens genoplivning af håndværkerfradraget pr. 1. januar 2025. For netop når regeringen har fokus på energirenoveringer, er det oplagt også at have fokus på malerarbejdet, fordi det i den grad er bæredygtigt at forny, bevare og forlænge levetiden af vores boliger.
Det slår direktør for Danske Malermestre Ole Draborg fast efter, at regeringen og SF og Radikale Venstre har forhandlet genindførelsen af håndværkerfradraget på plads i finansloven for 2025.
- Når regeringen med forslaget har fokus på grønne investeringer, synes jeg det er svært at komme udenom malerfaget. Vi skal bevare fremfor at bygge nyt. Malerarbejdet er billigt økonomisk og CO2-udledningen er minimal og i tråd med regeringens intention, påpeger Ole Draborg.
I regeringens udspil er der afsat 300 millioner kroner til håndværkerfradraget og 100 millioner kroner til servicefradraget. Loftet på håndværkerfradraget er dog kun på 8.600 kroner om året for den enkelte husstand. Servicefradraget er på 17.500 kroner.
- Beløbet for håndværkerfradraget er alt for sølle med de 8.600 kroner om året. Fradraget har været helt oppe på 25.000 kroner om året på et tidspunkt. Håndværkerfradraget mindsker beviseligt danskernes appetit på sort arbejde, og det vil være en fristelse for danskerne enten at kaste sig ud i gør-det-selv-projekter eller efterspørge sort og billigere arbejdskraft, fastslår Ole Draborg, der vil arbejde for at påvirke politikerne til at få malerarbejdet med i håndværkerfradraget på sigt.
Det var Venstre, der på deres sommergruppemøde i august slog fast, at håndværkerfradraget skulle genindføres efter, at S-regeringen i 2021 afskaffede det.