23948sdkhjf

Nyt Børnehus er bygget med kyndig hjælp fra en af JORTONs unge murertalenter

Det nye børnehus i Langå ved Randers kan nu endeligt slå dørene op. Børnehuset er en samlet institution med plads til syv grupper af børn, der er fordelt på vuggestue og børnehave. Her er skabt gode rammer for børnenes udvikling i nogle af deres vigtigste år.

En af de helt særlige detaljer, som får børnehuset til at skille sig ud, er de unikke badeværelser, hvor klinkerne skaber nogle fantastiske fortællinger, der kan pirre børnenes nysgerrighed og kreativitet.

Bag det smukke og farverige flisearbejde står en lokal Skills regionsmester. Der er her tale om Patrick Gråbæk, der studerer EUD-byg på Tradium og er i lære som flisemurer hos JORTON.

Han skulle have været til DM i Skills i 2021, men det blev desværre aflyst grundet corona. Men det tog det unge murertalent ikke alt for tungt, for han havde savnet arbejdet ude på byggepladserne:

- Jeg havde ikke så meget tid på byggepladsen mens jeg trænede til Skills og det savnede jeg faktisk. Der er mange spændende opgaver på en større byggeplads, så det er meget lærerigt. Det giver en helt speciel helhedsforståelse for byggeriet og de mange håndværk, som ligger bag det. Så det var rart at komme tilbage og så endda med en spændende opgave som det her Børnehus, fortæller Patrick Gråbæk.

Kreativt håndværk

Badeværelserne på Langå Børnehus har da også vist sig som en særdeles spændende og farverig opgave, der er mindst lige så kompliceret som dem man kan møde til Skills-konkurrencerne:

- Et af badeværelserne er dekoreret som et hav med skibe og fisk, to er inspireret af luften og så har jeg også lavet et, der viser en lille bakket skov. Det har været en rigtig sjov udfordring, men det er også virkelig hårdt arbejde. Det kræver tålmodighed og præcision, men når først man har lært at skære en figur, så sidder det i hænderne, siger Patrick.

Skåret i frihånd

Ideen til de unikke badeværelser blev udklækket hos JORTON, projektets totalentreprenør. Det skete efter at Patrick Gråbæk havde vundet regionsmesterskaberne og demonstreret hans kunnen med tilskæring af fliser - og både Randers Kommune og Tradium kunne se meningen med ideen.

- Det med at skære motiver ud i fliserne er egentlig ikke en del af min uddannelse. Det er noget, man kan blive tilbudt, hvis ens undervisere spotter, at man har flair for det. Arkitekterne fik tilsendt motiver fra de sidste otte års Skills-konkurrencer og lavede nogle arbejdstegninger ud fra dem, som ledelsen i Børnehuset Langå valgte iblandt. Og så fik jeg til opgave at skære dem ud. Nogle af motiverne er skåret i frihånd og nogle har syv skæringer. Det er rigtig meget for en flise, men når man kan lave dem, så kan man alt, siger Patrick og fortsætter, mens han tydeligt afslører sin nørdede passion for flisemurerhåndværket:

- Jeg har altid syntes, at et det smukkeste rum man kan lave, er et badeværelse. Og lige netop flisehåndværket er noget, der kan se fantastisk ud hvis det er lavet ordentligt, men det er også her, at selv de mindste fejl ses tydeligt.

Fra JORTONs side er man godt tilfredse med det unge murertalents arbejde. Og selvom det er dejligt at have ham på pladsen, havde men stadig håbet på at han kunne give sine murerkonkurrenter kamp til stregen til DM i Skills.

- Patrick kan jo være væk i flere uger når der skal trænes til DM, men det bakker vi ham op i. I sidste ende får vi jo en rigtig dygtig murer ud af det, og en der kan noget, som ikke mange andre kan. Det vil vi gerne investere i, fortæller Martin Gråbæk, der er JORTONs byggeformand på projektet.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079