23948sdkhjf

3 myter om aluminiums-master, du skal kende svaret på

Grøn omstilling har bevågenhed blandt mange aktører i bygge og anlægsbranchen. Alt fra politikere til udførende parter. Og med god grund.

Teknologisk Institut fastslår nemlig, at i år 2050 har vi brug for 3,5 gange jorden, hvis vi fortsætter med at bruge ressourcer på byggeri og anlæg i det tempo, vi gør i dag (kilde: www.teknologisk.dk)

Det er derfor nødvendigt, at indtænke bæredygtighed og alternative løsninger i byggeri og anlæg allerede i dag. Master, der er en fast del af inventaret i vejsektoren er ét sted at starte, men måske er du ligesom så mange andre, træt af at diskutere emnet i overordnede termer. Tiden er kommet til svar og konkrete tiltag. Lad os kigge  på de myter, der kan få os til at træffe valg, der hverken er grønne eller bæredygtige.

Aluminiumsmastens bidrag til cirkulær økonomi

Belysningsmaster opsættes i dag af enten stål eller aluminium. Begge materialer er genanvendelige. For aluminium gælder, at genanvendelsen kræver 5 % af energien set i forhold til ny fremstilling på bauxit (det vigtigste råmateriale for produktion af aluminium), hvor stål kræver 25 % i forhold til ny fremstilling på jernmalm (det vigtigste råmateriale for stål). Den mærkbare forskel gør, at 75 % af alt aluminium, der er produceret siden materialets opfindelse  stadig er i brug i dag. Det er muligt at stille krav til brugen af genanvendt materiale og dermed være sikker på, at du bidrager til at bruge mindre af jordens ressourcer. Det kan gøres blandet andet via ”cradle to cradle” certifikat (minimum silver niveau).  

Det var blot ét ud af mange positive aspekter, der taler for aluminiumsmastens fordel. I artiklen ”Hvorfor aluminiumsmaster er bæredygtige får du en artikel, der giver dig basisviden om de to materialers egenskaber og overskueligt viser fordele og ulemper ved disse.

Inden du kaster dig over artiklen, kan du starte med at teste din viden om aluminiumsmaster ved at læse om de 3 myter.

VEJFORUM

Temaet for årets største konference inden for vejsektoren er ”grøn omstilling”. DAV NORDIC glæder sig til at møde dig og tale videre om det vigtige emner. Vi kommer naturligvis med vores bud på produkter og tiltag, der konkretiserer temaet. Mød os på stand 83 i ”ny vandrehal”.

Læs mere om DAV NORDIC på www.davnordic.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11