23948sdkhjf

Endnu et spadestik er taget i Kanalbyen

STB Byg og Boligkontoret Fredericia har taget hul på et fælles boligbyggeri med referencer helt tilbage til 1650 og Frederik den 3.

Der bygges på livet løs i Kanalbyen i Fredericia, og tirsdag blev spaden stukket i jorden til endnu et boligbyggeri.

Direktør Jens Winther fra STB Byg, formand Lis Gregersen fra Boligkontoret Fredericia, borgmester Jacob Bjerregaard og direktør Peter Cederfeld fra Realdania By & Byg fik æren af at tage de første spadestik til byggeriet, der kommer til at bestå af i alt 73 boliger fordelt på godt 7.800 kvadratmeter.

Boligkontoret Fredericia er bygherre på den almennyttige del med 12 familieboliger samt seniorbofællesskabet med 29 lejligheder, mens STB Byg er gået ind som investor og bygherre på den resterende del af projektet med 32 private lejligheder og en café.

Projektet er døbt Kongens Punkt som en reference områdets historie. Det er nemlig det eksakte punkt, hvor de 73 boliger nu opføres, som Frederik den 3. i 1650 besluttede at gøre til centrum for udvidelsen af hele Fredericia.

Byggeriet, der er tegnet af Skala Arkitekter, vil i højde variere mellem fire og fem etager. Huset kommer derudover til at rumme en kælder med parkering, depotrum samt elevatorforbindelse til resten af huset. I projektet indgår tre store tagterrasser. De bliver alle til fælles afbenyttelse, hvilket understreger mangfoldigheden i Kongens Punkt.

Formidlingen af de almene familieboliger og de senioregnede boliger varetages af Boligkontoret Fredericia. Ejerlejlighederne, som STB Byg står bag, forventes at komme på markedet inden længe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094