23948sdkhjf

Århus vedtager anlægsprojekter for 406 mio. kroner

Anlægsprogrammet forbedrer infrastrukturen for alle trafikanter, samtidigt med at miljø og klimaindsatsen styrkes.
Udviklingen i Århus, og i det østjyske område som helhed, forudsætter betydelige investeringer på trafik- og vejområdet.

Kommunens nye anlægsprogram har derfor fokus på, hvordan infrastrukturen kan optimeres for alle trafikanter, samtidigt med at miljø og klimaindsatsen styrkes:

- Med vedtagelsen af anlægsprogrammet kan vi nu komme i gang med at realisere projekter for mange mio. kroner. Det er projekter, som vil skabe bedre fremkommelighed og trafiksikkerhed for alle borgere i Århus Kommune. På samme tid understøtter vi Århus som en by i vækst, når vi styrker infrastrukturen, siger rådmand Laura Hay.

Ikke bremse mere end nødvendigt
Vedtagelsen kommer samtidig med, at der er vedtaget en opbremsning på kommunens anlægsbudget.

Men ifølge Laura Hay er det vigtigt, at opbremsning på anlægsområdet ikke stopper udviklingen af Århus:

- Vi skal skabe balance i økonomien, men ikke træde mere på anlægsbremsen end nødvendigt. Vækstpakkerne skal stadig bidrage til at skubbe den spirende økonomiske vækst i gang, siger hun.

Bidrager til at opfylde klimamål
I anlægsprogrammet er der lagt stor vægt på de svage trafikanter; herunder optimering af sikkerheden ved folkeskolerne. Der igangsættes i den forbindelse en analyse, som skal præsenteres for byrådet til foråret.

Desuden er der udarbejdet en udmøntningsplan for Cykelhandlingsplanen for 2010-2012:

- Vi er godt i gang med at implementere Cykelhandlingsplanen, og sammen med en ny kollektiv trafikplan og første etape af en letbane, har vi taget et væsentligt skridt i retning af at opfylde kommunens målsætninger på klima og miljøområdet, slutter rådmanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079