23948sdkhjf

Stort 3XN-byggeri begynder at tage form

I fredags var der rejsegilde på et 33.400 m² stort kontorhus på Frederiksberg, som fra efteråret 2011 skal huse 1.700 KPMG-medarbejdere.
KPMG’s nye hovedkvarter opføres i seks etager og skal samle medarbejderne fra virksomhedens kontorer i København og Glostrup.

Bygningen er tilmeldt European GreenBuilding Programme, hvis mål det er at fremme erhvervsbygningers energieffektivitet. Der er således stillet skrappe krav til begrænsning af miljøbelastningen, som går længere end lovgivningens miljømæssige krav:

- Selvom vores miljømæssige fodaftryk som revisions- og rådgivningsvirksomhed er begrænset, har vi sat os den ambitiøse målsætning at reducere CO2-udledningen for KPMG i Danmark med 25 % inden 2011. Den ambition vil afspejles i vores nye hovedkvarter i alt fra design, konstruktion, materialevalg og levetid, forklarer adm. direktør Jesper Koefoed og tilføjer, at energiforbruget vil ligge på 70 kWh pr. m² årligt.

En vigtig brik i lokalområdet
Bygningens form er inspireret af en trekløver, hvor de tre kløverblade omkranser hver sin atriumgård og forbinder de enkelte dele af forretningen - en indretning, der styrker forretningsudvikling og samarbejde på tværs.

Arkitekten bag byggeriet, Bo Boje Larsen fra 3XN, glæder sig over byggeriets placering tæt på bolig og butikker:

- Med butikker i bygningens stueplan skabes strøgtrafik langs facaden. Dermed bidrager bygningen til at tilføre hele bydelen aktivitet og liv i dagtimerne. En ny stor arbejdsplads i området vil desuden styrke sammenhængen med det kommende kulturhus, børne- og uddannelsesinstitutioner, boliger og det trafikale knudepunkt omkring Flintholm Station. KPMG’s hovedsæde vil således blive den brik, der gør området færdigt, siger Bo Boje Larsen.

Fakta om byggeriet
• Adresse er Osvald Helmuthsvej, Frederiksberg.

• Byggeriet er på 33.400 m² og opføres i seks etager. Der indrettes butikker i stueplan, mens de øvrige etager giver plads til op mod 1.700 medarbejdere. Der anlægges 550 p-pladser.

• Entreprenør på projektet er MT Højgaard, mens 3XN har stået for arkitekturen.

• Bygningens form er inspireret af en trekløver, hvor de tre kløverblade omkranser hver sin atriumgård.

• Bygningen får et energiforbrug på 70 kWh pr. m². Det er lavere end kravene i det nye bygningsreglement.

• Bygherre er revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG, som i første omgang vil udleje det ene ’kløver’ i bygningen.

• Indflytning er berammet til efteråret 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14