23948sdkhjf

Domis vil bygge boliger til 1.000 i Aarhus

Journalisthøjskole skal omdannes til et kompakt boligkvarter med letbane til døren.

Når Medie- og Journalisthøjskolen i Aarhus efter planen flytter til Katrinebjergs campusområde i august 2019, skal den eksisterende skolegrund udvikles til boliger.

Ejendomsselskabet Domis har købt grunden og allieret sig med arkitektfirmaet Sleth. Sammen med Aarhus Kommune arbejder de ifølge Aarhus Stiftstidende på en helhedsplan, der skal bane vej for et nyt bykvarter med boliger til omkring 1.000 mennesker.

Journalisthøjskolens hovedbygning ud mod Olof Palmes Allé bevares og planlægges anvendt til formål, der kan samle beboerne i området.

Bag denne er det planen at opføre boliger i 2-10 etager. Mellem skolebygningen og de nuværende boldbaner lægges der endvidere op til at opføre et etagebyggeri i 20 etager med lejligheder, kontorer og en dagligvarebutik.

- Stedet bliver lidt af et knudepunkt med letbanestop lige uden for døren og med nem adgang til supercykelstien. Og lige bag ved ligger Vestereng, der vil få en ny status. I stedet for bar mark bliver den til en bymæssig rekreativ lunge for beboerne i hele området, siger Søren Leth.

Lokalplanen for Journalisthøjskolen forventes klar i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.975