23948sdkhjf

Københavns nye lavpristerminal tager form

Den 25. marts var der rejsegilde på CPH Swift, der koster 200 mio. kroner at opføre.
Det er en entreprenør i mellemstørrelsen, Brødrene A. & B. Andersen, der løfter totalentreprisen på CPH Swift.

Byggeriet er en central del af lufthavnens ambition om at få del i den stærke vækst i det europæiske lavprismarked og trække flere passagerer til København.

CPH Swift får fra starten en kapacitet på 6 mio. passagerer om året med mulighed for at udvide kapaciteten til cirka det dobbelte.

Stram tidsplan
Byggeriet blev indledt i slutningen af 2009, og torsdag den 25. marts 2010 holdt Københavns Lufthavn rejsegilde på lavprisfingeren, der ventes at blive taget i brug om godt et halvt år.

Tidsplanen for terminalen har således fra start været komprimeret, og arbejdet er desuden uventet blevet udfordret af årets vintertemperaturer.

Fælles projektkontor
For at overholde byggeriets terminer har Brødrene A. & B. Andersen som noget forholdsvist specielt i entreprenørbranchen arbejdet med ét fælles projektkontor.

- Alle projekterende parter har været samlet i et fælles projektkontor, hvor deling af viden og erfaringer frit har kunnet flyde på tværs af de ansættelsesmæssige tilhørsforhold på projektholdet. Processen har været en stor succes, fordi vi stort set har opnået de nødvendige afklaringer og godkendelser i den takt, vi skulle bruge dem i projektet, forklarer divisionsdirektør Henrik Bendsen.

CPH Swift opføres i forlængelse af lufthavnens Finger D og bliver på godt 6.700 m² med adgang til seks nye gates. Derudover opføres 2.400 m² gangareal, der skal forbinde Finger D med den nye terminal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094