23948sdkhjf

Top 3: Her er Bjarke Ingels’ favoritbygninger

Stjernearkitekten byder på en rundtur til Australien, Brasilien og Japan – samt en afstikker til en lukningstruet bygning i København.

Arkitekten Bjarke Ingels satte tirsdag navn på de de tre bygningsværker i verden, han finder mest imponerende. Det skete, da den verdenskendte arkitekt besøgte programmet ”Go' morgen Danmark” på TV2.

Nummer 1 på listen er Teshima art museum, der ligger i Teshima, Japan.

- Det er et af de mest fantastiske bygningsværker, jeg nogensinde har set. Selve bygningen er en stor skal, og gulvet er fuldstændig vandafvisende, og så pibler der vand ud overalt. Så når du spadserer rundt, så tror du faktisk at bygningen er tom, men så opdager du, at du går rundt i et landskab af søer, som hele tiden forandrer sig. Når man ser det udefra ligner museet en dråbe. Og der er ingen udstilling derinde. Bygningen er udstillingen, siger Bjarke Ingels, der grundlagde Bjarke Ingels Group (BIG) i 2005.

Nummer 2 på listen er Operahuset i Sydney, Australien, der som bekendt er tegnet af danske Jørn Utzon. Listens tredjeplads indtages af Sesc Pompeia, der ligger i Sao Paolo, Brasilien.

Og så har det kulørte Paladsteatret i København sneget sig ind på et wild card uden for listen.

- Jeg kan forstå, at man overvejer at rive bygningen ned, og det mener jeg virkelig er en forbrydelse med københavnsk arkitekturhistorie, siger 42-årige Bjarke Ingels.

Se hele listen og hør, hvad Bjarke Ingels mener om bygningerne i den originale artikel fra TV2 her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093