23948sdkhjf

Bjerg Arkitektur fortsætter succes-eventyr

Arkitektfirmaet starter jubilæumsår som vinder af konkurrencer om tre nye bæredygtige ’energi-plus-børnehaver’ i Norge

Arkitekt og partner Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur A/S gør status over firmaets succes som dansk spydspids i udvikling af fremtidens bæredygtige, norske børneinstitutioner – en succes i fortsat acceleration siden firmaet i 2012 vandt konkurrencen om udvikling og opførelse af Oslos første passivhusbørnehave, der stod klar til indvielse i 2013.

– Vi har de seneste år stået fadder til udvikling og opførelse af tre store børnehaver med i alt 560 pladser i Oslo, og de seneste måneder har vi sammen med vores norske samarbejdspartnere vundet yderligere tre børnehaver, der opføres i totalentreprise og tilsammen får 440 pladser, som skal stå klar om et års tid, siger Mark Krebs, og fortsætter:

- Det har været en fantastisk rejse i tæt samarbejde med vores norske samarbejdspartnere og Oslo Kommune, der - blandt andet med afsæt i byggeriet af vores første børnehaver opført af træ - i starten af 2015 indførte krav om passivhusstandard på alle nye offentlige byggerier.

Teamwork og samarbejde
Teamwork på tværs i virksomhedens afdelinger, dygtige norske samarbejdspartnere, skarp fokus på kernekompetencer og brugerorienteret konceptudvikling samt et tæt, dynamisk samarbejde med Omsorgsbygg hos Oslo Kommune er afgørende elementer i firmaets norske succes.

- Sammen har vi tilført norske traditioner for træbyggeri med sunde materialer en ny miljø- og energimæssig dimension, som har vakt betydelig anerkendelse og været med til at bane vej for, at Norge i dag står som foregangsland for bæredygtigt og energioptimeret byggeri, siger Mark Krebs.

BREEAM certificerede ’Plushuse’
De nye norske børnehaver fra Bjerg Arkitektur A/S, der i 2017 fejrer 30 års jubilæum som pioner indenfor bæredygtigt byggeri, opføres efter den norske ’Plushus-definition’ og BREEAM certificeres til klassen ’very good’.

Den ene børnehave, der får plads til 108 børn og skal stå klar i foråret 2018 opføres i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand, den anden børnehave til 126 børn opføres ved Romsås og skal ligeledes stå klar i foråret 2018, mens den tredje nye børnehave, der får legeplads på taget og udsigt over Oslofjorden, opføres på Fornebu i Bærum Kommune og skal stå klar til 216 børn medio 2018.

Bæredygtige polske palmer
Bjerg Arkitektur, der med arkitekt Kjeld Bjerg i spidsen for 34 medarbejdere fordelt på afdelinger i København, Hjørring, Aalborg, Oslo og Warzawa, er i øvrigt også topaktuel som vinder af en ny bæredygtig børnehave på 800 kvadratmeter i den polske by Namysłów nær Wroclaw.

Børnehaven, der finansieres af Velux Fonden og udvikles for Polish Fundacja Elementarz, bliver opført i træ og skal stå klar til indflytning i efteråret 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109