23948sdkhjf

Byggeri til børn for en kvart milliard

Masser af nye børnehave- og vuggestueprojekter på vej i Aarhus.

Børnefamilierne i Aarhus bliver stadigt flere, og familierne bliver stadigt rigere på børn. Derfor står Aarhus over for et markant boom i antallet af vuggestue- og børnehavepladser i de kommende par år.

Flere steder i kommunen oplever forældre i dag et pres for at finde tilstrækkeligt med pladser. Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, barsler på den baggrund med en stribe nye nybyggerier og udbygninger af vuggestuer og børnehaver. De konkrete forslag om nybyggeri, om- og tilbygninger lægges frem for byrådet hen imod sommerferien i år.

Samlet set skal der bygges for cirka 250 millioner kroner, hvilket vil skabe plads til pasning af yderligere 1.300 børn i 20 helt nye, komplette dagtilbudsafdelinger.

- Aarhus er inde i en positiv vækst, og det er skønt med flere børn. Børnefamilierne i Aarhus har selvfølgelig brug for pasning af deres børn og for dagtilbud af høj kvalitet. Derfor skal vi have gravemaskiner og murerskeer frem, så vi fortsat kan overholde pasningsgarantien. Det er vigtigt for både børn og forældre, siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.

Med indstillingerne forventes det, at Aarhus kan imødekomme efterspørgslen efter børnepasning frem til 2020. Bünyamin Simsek påpeger dog, at nye investeringer i flere pasningspladser vil følge efter.

- Vores prognoser viser stadigt flere børn i de næste 10 år, så der kommer flere udbygninger efter 2020. Forældrene har heldigvis været så aktive med at få børn i 2016, at vi har måttet opjustere vores prognoser fra 2015, og vi følger udviklingen tæt, siger Bünyamin Simsek.

Antallet af 0-5-årige har været konstant stigende siden 2008, og udviklingen er accelereret i de senere år. Samtidig ventes stigningen at fortsætte, så der vil være cirka 10.000 flere 0-15-årige i 2026 end i dag, oplyser Aarhus Kommune.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203