23948sdkhjf

500 stilladsarbejdere strejker: Kræver kædeansvar

Stilladsarbejdere i København er parate til at tage ud stilladser ned, hvis virksomhederne fortsætter med at hyre firmaer til dumpingløn.
500 stilladsarbejdere var tirsdag samlet i Nørrebrohallen for at blive enige om, hvad de skal gøre ved de 'falske selvstændige' som udfører stilladsarbejde til en lavere løn, end den der er fastsat i overenskomsten, skriver Avisen.dk
- Vi har oplevet i løbet af de seneste tre måneder, at der er begyndt at køre en masse enmandsfirmaer rundt og laver vores arbejde til en pris, der reelt underbyder vores løn. Det vil vi simpelthen ikke have, siger John Ekebjærg-Jakobsen, der er formand for Stilladsklubben i København, til Avisen.dk
Derfor har tillidsmænd fra nogle af de store stilladsfirmaer i København arrangeret den overenskomststridige strejke, hvor medarbejderne fra de cirka 65 stilladsvirksomheder i København i stedet samlede sig i Nørrebrohallen.
Strejken har ikke direkte noget at gøre med den aktuelle debat for eller imod den overenskomst, som lige nu er til afstemning.
- Men det har det med overenskomsten at gøre, at når vores forhandlere ikke kunne få et kædeansvar igennem, så indfører vi det selv, siger John Ekebjærg-Jakobsen.
Kædeansvar vil sige, at hovedentreprenøren skal sørge for, at de underentreprenører, han bruger, har overenskomst.
I Dansk Byggeris stilladssektion har de godt hørt om virksomhedernes brug af de såkaldte 'falske selvstændige'.
- Jeg kan godt se, at det kan presse stilladsarbejdernes lønniveau, hvis det her bliver udbredt, siger formand Kurt Bo Jensen, der selv ejer Herlev Stilladser ApS, men ikke bruger underentreprenører, til Avisen.dk
- Men jeg har ingen forståelse for, at man skal begå ulovligheder. Man burde kunne forhandle sig til enighed, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078