23948sdkhjf

Aalborg Portland investerer millioner i Frankrig

Nyt siloanlæg skal gøre det muligt at imødekomme efterspørgslen på hvid cement.

Aalborg Portland er tæt på at færdiggøre byggeriet af et nyt siloanlæg i den franske havneby Rochefort. Investeringen beløber sig til ca. 25 millioner kroner, og anlægget forventes klar til brug i foråret 2017.

I dag servicerer Aalborg Portland dele af det franske marked fra Moerdijk i Holland, men med investeringen i Rochefort sigter den danske cementgigant nu mod at etablere sig som leverandør over hele landet:

- Hidtil har vi dækket den nordligste tredjedel af Frankrig ned til Paris fra vores terminal i Holland. Med den nye terminal i Rochefort kan vi dække stort set hele Frankrig. Med etableringen i Rochefort sender vi desuden et meget stærkt signal til det franske marked om vores strategiske tilstedeværelse. Det giver kunderne sikkerhed for levering, siger eksportsalgsdirektør Henrik Hougaard.

Aalborg Portland har ansat en lokal direktør, Jean-Fabien Criquioche som adm. direktør i datterselskabet Aalborg Portland France til at udvide det franske marked for den danske cementproducent. Målsætningen er at erobre ”en betydelig” markedsposition på det franske marked.

Den nye terminal i Rochefort skal forsynes med hvid cement med skibe fra fabrikken i Aalborg. Her produceres i dag godt 800.000 ton hvid cement om året, og mens Aalborg i dag servicerer hele det nordeuropæiske og dele af det nordamerikanske marked, står fabrikken i Egypten for at servicere Middelhavsområdet. Udover Aalborg og Egypten producerer koncernen også hvid cement på egne fabrikker i Kina, Malaysia og USA og har herved en samlet kapacitet på ca. 3 millioner tons hvid cement worldwide.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062