23948sdkhjf

Firmaer ser forholdsvist lyst på fremtiden – men skærer i forskning og udvikling

Overraskende mange virksomheder har positive forventninger til resten af året, men det er langt fra alle, der omsætter disse til investeringer i fremtiden.
Ifølge en ny undersøgelse fra Videnskabsministeriet forventer omkring 50 % af de danske virksomheder at kunne fastholde eller ligefrem øge omsætningen i 2009.

Trods de positive udsigter er det dog kun de 14 %, der planlægger at øge deres investeringer i forskning og udvikling, mens 19 % vil skære i, eller helt indstille, udviklingsprojekter med den økonomiske krise som dominerende forklaring. Restgruppen har en uændret profil.

- Selvom den globale finanskrise tydeligvis påvirker dansk erhvervsliv, er det meget positivt, at halvdelen af virksomhederne ser forholdsvist lyst på fremtiden, herunder at flere virksomheder har kræfter til at investere i både forskning og udvikling. Til gengæld er det bekymrende, at én ud af fem virksomheder tilsyneladende stopper udviklingsprojekter, siger videnskabsminister Helge Sander.

Han vil i de kommende måneder følge udviklingen tæt forud for efterårets forhandlinger om netop forskning og udvikling.

Undersøgelsen "Erhvervslivets forskning, udvikling og innovation i Danmark 2009 – Den økonomiske krises betydning" er udført af Videnskabsministeriet i samarbejde med Teknologisk Institut og bygger på svar fra 1056 repræsentativt udvalgte virksomheder.

Kilde: Videnskabsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078