23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny teknik til imprægnering af træ

Kallesøe A/S har udviklet en helt ny teknik, der kan få stor betydning for fremtidens imprægneringsmetoder. Nyheden, der både er effektiv og miljøvenlig, præsenteres på årets Ligna-messe.
Når årets udgave af Ligna i Hannover løber af stablen, vil Kallesøe A/S have en banebrydende nyhed inden for imprægnering af træ med sig i bagagen.

Virksomheden har udviklet en teknik, der, ved hjælp af højfrekvens, får et imprægneringsmiddelet til at trænge helt ind i splint- og kernevedet. På denne måde bliver man fri for insekter, råd og svamp og undgår samtidig, at træet rådner indefra. Dermed forlænges træets levetid betydeligt sammenlignet med det træ, der i dag er behandlet med traditionelle metoder.

Længere levetid og bedre for miljøet
Listen over fordele ved metoden er lang: Ud over at træets levetid forlænges, er det muligt at gennemfarve træet i samme proces. Fyr kan eksempelvis farves, så det kommer til at ligne mahogni, og da farven ikke blot er smurt på overfladen, men fordeles jævnt i hele træet, er det muligt gentagne gange at bearbejde træet, uden at farven forsvinder.

Samtidig bliver miljøet tilgodeset: Energiforbruget er stærkt nedsat ved imprægnering, og imprægneringsmidlet er baseret på grundstoffet ”bor”, der forekommer naturligt i jordens overflade. Når træet er ’sealed’, forbliver imprægneringsmidlets stoffer i træet og udvaskes ikke.

Kan bruges indendørs
Det gennemimprægnerede træ er så uskadeligt, at det må bruges indendørs, og det har endda brandhæmmende egenskaber, hvilket åbner op for interessante muligheder ved konstruktion af blandt andet miljøvenlige træhuse og brobyggerier.
Indehaver Bruno Kallesøe forventer, at den nye metode vil få afgørende betydning for standarderne inden for imprægneringen af træ.

- Jeg ser virkelig frem til at præsentere så spændende en nyhed på Ligna-messen i Hannover, fordi den har så store energi- og miljømæssige fordele, siger han og fortæller, at Kallesøe A/S endvidere vil demonstrere en række muligheder for at lime træ med højfrekvens.

Med en mini-presse specielt bygget til lejligheden, vil Kallesøe’s østrigske højfrekvens-ekspert, Wolfgang Osl, i løbet af messen vise, hvordan pressen på meget kort tid kan lime træ sammen vha. højfrekvensteknologien. Hvad der før kunne tage op til 4 timer, kan nu gøres på 20 minutter.

Du kan læse mere om den banebrydende nyhed og højfrekvensteknologien på www.kallesoe-as.dk

Kilde: Kallesøe A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156