23948sdkhjf

DI kræver yderligere tiltag på energiområdet

En ny opgørelse fra DI Byggematerialer viser, at omsætningen i branchen er halveret i forhold til sidste år. Derfor er organisationen nu ude med et oplæg til en samlet plan for energiindsatsen i byggeriet.
Hos DI er man glade for, at regeringen har lanceret den såkaldte håndværkerpakke og samtidig ophævet loftet for anlægsbyggeri i det offentlige regi.

En ny opgørelse fra DI Byggematerialer viser dog, at ordrebeholdningerne hos producenter af byggematerialer omkring årsskiftet lå mere end 50 % under sidste års niveau, og det får branchedirektør Anne Windfeldt Trolle til at efterlyse yderligere initiativer:

- Ved forholdsvist simple metoder kan vi nå langt på byggeriets område. Der bør stilles skrappere krav til byggematerialer, så vi sikrer os, at folk ikke udskifter gamle byggematerialer af dårlig energimæssig kvalitet med nye byggematerialer af lige så dårlig energimæssig kvalitet, siger hun.

DI Byggematerialer har derfor selv udarbejdet et oplæg til en plan for energiindsatsen i byggeriet, som branchefællesskabet har lagt frem med en pjece.

Oplægget indeholder blandt andet følgende:
• Fremrykning af kravene til energirigtigt nybyggeri. Stramninger af renoverings- og tilbygningskravene i bygningsreglementet, så energikrav i højere grad bliver påtvunget.
• Skrappere krav til byggematerialerne skal indføres i forbindelse med renoveringer.
• Mere viden til arkitekter, ingeniører og håndværkere om energieffektivt og CO2-neutralt byggeri.
• Certificering af håndværkere, der kan udføre energirigtige renoveringer, så forbrugerne ved, hvor de kan få hjælp.
• Mere effektive virkemidler og økonomiske incitamenter for at opnå reduceret energiforbrug.
• Det offentlige skal gå forrest, og igangsætte energirenovering af offentlige bygninger nu.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094