23948sdkhjf

Investeringer i produktionen skal give krisen baghjul

Ugens Profil: Via nye faciliteter til produktion har Dansk Hårdttræ Savværk (DHS) udvidet sit sortiment, og samtidig er det lykkedes at undgå reklamationer.
Som mange andre virksomheder må sønderjyske DHS spænde livremmen lidt ind i disse tider. Dog har savværket i 2008 opført en ny produktionshal med flere nye maskiner, og det har vist sig at være en rigtig god investering.

Før i tiden kørte DHS med 3-holds-skift, men med de nye produktionsmaskiner kan savværket nu producere den samme mængde færdigvarer på kun ét daghold.

Samtidig er kvaliteten blevet langt bedre, fordi alt bliver høvlet i mange forskellige dimensioner. Dermed får kunder et væsentligt lavere spild.

Træ til vinduesindustrien
DHS skaber en stor del af sin omsætning som underleverandør til vinduesindustrien, og savværket har derfor investeret i en otte-spindlet kehlemaskine, som gør, at man - til forskel fra før i tiden - nu selv kan høvle varerne, inden de sendes videre til vinduesfabrikkerne.

Når DHS selv høvler træet, har savværket mulighed for at levere et langt bedre produkt, fordi personalet selv opdager eventuelle fejl i træet, inden varen sendes ud til kunden.

Bedre udnyttelse giver billigere produktion
Som følge at udvidelsen i produktionen har DHS samtidig fået mulighed for at udvide sit sortiment.

Savværket er blandt andet begyndt at satse på produktion af terrassebrædder og hegn, og særligt salget af terrassebrædder har fået en flyvende start.

Successen kan tilskrives produktets høje kvalitet, som er en konsekvens af, at DHS selv står for samtlige aspekter i produktionen - lige fra rå stamme til færdigt produkt. Mange af de terrassebrædder, der er på markedet i dag, kommer nemlig direkte fra lande som Brasilien eller Afrika, og det giver ofte anledning til problemer, fordi træet vrider og drejer sig.

Flere strenge at spille på
2008 var på mange måder et begivenhedrigt år for DHS, og optimismen lever i bedste velgående på savværket - også selvom der sandsynligvis skal skæres lidt ned i den kommende tid.

DHS hænger optimismen op på, at virksomheden står stærkere i billedet end tidligere, fordi man har fået flere strenge at spille på og nu kan dække hele processen fra stamme til færdigt produkt.

Se DHS' virksomhedsprofil på Wood Supply
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078