23948sdkhjf

Kommune dropper arkitekten

Tager konsekvensen af stor budgetoverskridelse på plejecenterbyggeri. Arkitekt afviser regnefejl.

Et enigt bedømmelsesudvalg udpegede i forsommeren et team bestående af Rubow Arkitekter, BDO, SPJ Rådgivning samt Balslev Rådgivende Ingeniører som vinder af konkurrencen om et nyt pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk Syd.

Men nu har Fredensborg Kommune droppet projektet, og det bliver et helt andet byggeri, som kommer til at skyde op, skriver sn.dk.

Årsagen er angiveligt, at byggeriet blev ramt en voldsom budgetoverskridelse, der forøgede den forventede pris fra 60 til 78 millioner kroner. Partner Lars Hetland afviser imidlertid, at Rubow Arkitekter er skyld i, at projektet blev dyrere end ventet:

- Vi ønsker ikke at udtale os på nuværende tidspunkt, men kan oplyse, at det ikke er korrekt, at Rubow Arkitekter har lavet en regnefejl, udtaler han.

Ifølge sn.dk har Fredensborg Kommune i stedet indledt forhandlinger Humlebæk Boligselskab og Domea, der blev nummer to i konkurrencen.

Oprindeligt var planen, at byggeriet skulle gå i gang her til foråret of stå færdigt i efteråret 2018. Det nye plejecenter forventes at blive forsinket i cirka et år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141