23948sdkhjf

Otte boligblokke jævnes med jorden

Nedrivning af boliger skal bane vej for et nyt børnekulturhus med skole og daginstitutioner.

Ved et ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag den 8. november vedtog beboerne i Taastrupgaard en meget omfattende fornyelsesplan, der vil åbne bebyggelsen mod omverden og få stor betydning for både nuværende og fremtidige beboere i hele bydelen.

Det skriver KAB i en pressemeddelelse.

Midt i bebyggelsen rives otte boligblokke ned for at give plads til blandt andet et nyt børnekulturhus.

Som erstatning for de nedrevne boliger opføres 185 nye rækkehuse og lejligheder andre steder i kommunen. Ifølge KAB får de berørte beboere fortrinsret til disse boliger.

Projekterne gennemføres i et tæt samarbejde mellem Taastrupgaard, KAB og Høje Taastrup Kommune, hvor borgmester Michael Ziegler glæder sig over afstemningsresultatet, som han betegner som en milepæl.

- Det er flot, at beboerne har stemt ja til den ambitiøse plan og deler visionen om et løft af hele Taastrupgaard-området. Nu glæder jeg mig til, at vi sammen går i gang med opgaven – det gælder ikke mindst at skabe den nye skole i Taastrupgaard-området, som også skal være byens børnekulturhus, siger Michael Ziegler.

Nu begynder arbejdet med at indhente de nødvendige tilladelser i ministeriet, genhuse beboerne og projektere de nye byggerier. Det forventes, at nedrivningen går i gang i efteråret 2017.

Fremtidens Taastrupgaard omfatter blandt andet

·         Nedrivning af 8 blokke med i alt 185 boliger.

·         Salg af grunden fra de nedrevne blokke til kommunen, der her opfører et børnekulturhus med skole og daginstitutioner.

·         Ombygning af cirka 40 boliger til seniorvenlige boliger med elevator.

·         Bedre parkeringsforhold.

·         Mere grønt, lys og luft til boligområdet.

·         Facaderenovering og nye vinduer i de resterende blokke.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078