23948sdkhjf

Klart elektriker-nej til højere pensionsalder

Alderen, hvor man trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, bør afhænge af den enkeltes helbred og grad af nedslidning, mener DEFs medlemspanel
Et meget stort flertal af elektrikerne siger nej til de politiske planer om en højere pensionsalder, skriver fagbladet Elektrikeren.

I en spørgeskemaundersøgelse om ’Seniorer på arbejdsmarkedet’ svarer 85,34 procent af Dansk El-Forbunds (DEF) medlemspanel, at det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen, mens kun 3,35 procent mener det modsatte.

På spørgsmålet om, hvad der er en rimelig tilbagetrækningsalder, kunne der sættes kryds ved flere svar, men hele 91,67 procent svarede, at tidspunktet bør afhænge af den enkeltes grad af nedslidning og helbred. Kun 4,31 procent mener, at tilbagetrækningsalderen bør være så sen som muligt af hensyn til samfundsøkonomien.

Undersøgelsen viser også, at elektrikerne er relativt åbne for at fortsætte på arbejdsmarkedet også efter den nuværende pensionsalder – hvis det sker frivilligt, og helbredet er til det. På spørgsmålet, om man personligt kan tænke sig at fortsætte med at arbejde efter pensionistalderen, hvis muligheden er der, svarer 63,7 procent således ’måske, hvis jeg har helbredet til det’. Men kun 8,62 procent svarer ubetinget ’ja’, mens 24,52 procent svarer klart nej.

Kilde: DEF

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093