23948sdkhjf

Lokal arkitekt vinder stor opgave i Horsens

Syv boligblokke skal renoveres og ombygges.
Horsens Sociale Boligselskab har udpeget Rum Arkitektur som vinder af opgaven med at fremtidssikre selskabets afdeling 3, Østerled, der ligger på kanten af midtbyen.

I rollen som totalrådgiver på projektet skal Rum varetage renovering og ombygning af syv boligblokke, som i alt omfatter 102 boliger.

- Det er en stor glæde for os at være med til at løfte potentialet og fremtidssikre Østerled. Vores team er klar til at smøge ærmerne op og gøre brug af vores store erfaring med denne type komplekse renoveringsopgaver, hvor det er afgørende at beboerne oplever tryghed og tillid til byggeprocessen, siger partner i Rum, Tom Halling, i en pressemeddelelse.

Alle lejligheder får nyt køkken og bad samt nye installationer og ventilationsanlæg. Nogle lejligheder får endvidere nye altaner mod syd og vest, og der indrettes fire helt nye familieboliger i tagetagen.

I designet af de fremtidige udearealer er vægten lagt på at binde bebyggelsen sammen. Dette opnår man blandt andet ved at fjerne en eksisterende garagebygning. Herved etableres en tværgående øst-vest-forbindelse gennem bebyggelsen, som på én og samme tid kommer til at åbne op og binde sammen.

På den tværgående forbindelse foreslår arkitekterne at indrette tre pladser; "den aktive plads", "fællestorvet" og "mødestedet", samt tre haver; "den vilde have", "den farverige have" og "den spiselige have". Disse pladser og haver kommer til at udgøre et væsentligt bidrag i forhold til at binde område, bebyggelse og beboere sammen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125