23948sdkhjf

Mængden af fejl på undertage er styrtdykket

Flere års indsats for at hæve kvaliteten af undertage har vendt op og ned på tallene i byggeskadefondenes statistikker.
- Vi kan se, at formidlingen har haft en rigtig god og synlig effekt - og at det faktisk kan lade sig gøre at vende en problematisk udvikling i byggeriet.

Vicedirektør hos Byggeskadefonden - Preben Stenalt - tøver ikke med at udnævne projektet ”Gode Tage” som en væsentlig årsag til, at det nu er lykkedes at bringe mængden af fejl i undertage markant ned.

I perioden 1997-2002 fandt Byggeskadefonden fejl i intet mindre end 71 % af alle undersøgte undertage, og i bestræbelserne på at rette op på de beskæmmende tal blev ”Gode Tage” etableret.

Projektet har haft til formål at etablere et informativt og fagligt materiale, der gør det nemmere at vælge gode byggetekniske løsninger, og det har haft positiv indvirkning på statistikken. Således var mængden af fejl ifølge den seneste opgørelse nede på 15 %.

- Den største udfordring har helt klart været at overbevise branchen om det fornuftige i at klassificere deres produkter og investere i de vejledninger og anvisninger, som hører med. Det har været et langt træk, forklarer Preben Stenalt til Ingeniøren.

”Gode Tage” er resultatet af et samarbejde mellem byggeskadefondene og Dansk Byggeri, som også var initiativtagerne til det såkaldte Duko-samarbejde, der desuden involverer tagproducenterne og Statens Byggeforskningsinstitut.

Skader på tagkonstruktioner fylder dog fortsat meget i skadestatistikkerne. Derfor har Duko netop fået penge til en moderniseret hjemmeside, ligesom "Gode Tage" kører ufortrødent videre.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094