23948sdkhjf

Kontrakten på højbroen over Roskilde Fjord er i hus

Vejdirektoratet har mandag indgået kontrakt med et europæisk joint venture om milliardopgaven med at bygge en ny højbro og motortrafikvej over Roskilde Fjord syd for Frederikssund.

Kontraktunderskrivelsen er kulminationen på flere års arbejde med planlægningen af den kommende fjordforbindelse og starten på en ny og spændende etape af projektet. Joint venturet består af italienske Rizzani de Eccher, belgiske Besix og spanske Acciona Infraestructuras.

- Det er en stor dag på projektet og for Vejdirektoratet. Med underskrivelsen af totalentreprisen når vi endnu et delmål. Det vindende joint venture leverede det bedste bud både ud fra kvalitet og pris. Jeg ser frem til vores daglige samarbejde frem til broen står færdig til glæde for alle i regionen, siger projektchef Henrik Vincentsen.

Han glæder sig over, at der samtidig kommer et dansk aftryk på projektet, idet Sweco er valgt som rådgiver på miljø og geoteknik, mens MJ Eriksson skal arbejde som underentreprenør på jord og afvanding.

På nuværende tidspunkt forlyder det, at de første aktiviteter med landmåling og geotekniske undersøgelser vil blive påbegyndt inden jul, men en egentlig etablering af byggeplads først vil foregå i starten af 2017.

Projektet

Den kommende bro over Roskilde Fjord er en del af projektet med at anlægge en ny fjordforbindelse, som forbinder Frederikssund og Hornsherred.

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 kilometer lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund. Og omkring 1,4 kilometer vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Det forventes, at broen åbner for trafik i 2019. Den samlede pris på projektet er omkring 2 milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095