23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Vi skal have gang i de offentlige bygge- og anlægsopgaver

Prognoserne viser, at der i 2009 kun vil blive bygget halvt så mange boliger som i 2006. Dansk Byggeri opfordrer derfor politikerne til at fremskynde nogle af de bygge- og anlægsarbejder, som alligevel skal gennemføres de kommende år.
Efterdønningerne fra den internationale finanskrise har nu for alvor forplantet sig i den danske byggebranche. Det mener Dansk Byggeri og henviser til tallene i sin seneste konjunktur-update.

- I 2009 bliver der kun påbegyndt 16.000 boliger. Det er halvt så mange som i 2006, siger seniorøkonom Finn Bo Frandsen til organisationens hjemmeside.

Finn Bo Frandsen forklarer videre, at erhvervsbygninger også er i tilbagegang, og han forudser, at den faldende bygge- og anlægsaktivitet nu for alvor får konsekvenser for beskæftigelsen i branchen:

- Den lavere byggeaktivitet slog først igennem på ledighedstallene i 2. halvår 2008. Men i Dansk Byggeri forudser vi, at bygge- og anlægsvirksomhederne i 2009 vil have 21.000 færre beskæftigede end i 2007. Det er et fald på 12 %.

Beskæftigelsen falder ifølge Dansk Byggeri med 7.500 arbejdere, funktionærer og mestre i 2008 (godt 4 %) og med 13.500 i 2009, svarende til knap 8 %.

Beskæftigelsen ved anlægsvirksomhed er ganske vist steget, men det er ifølge seniorøkonomen langt fra nok til at afbøde den stigende ledighed i branchen.

- Dansk Byggeri anbefaler, at politikerne allerede nu iværksætter nogle af de offentlige bygge- og anlægsarbejder, der under alle omstændigheder skal gennemføres i de kommende år, f.eks. renovering af skoler og energirenovering af de offentlige bygninger samt genopretning af statens nedslidte veje og broer. Det vil ikke kunne stoppe, men i hvert fald bremse den stigende ledighed, slutter Finn Bo Frandsen.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11