23948sdkhjf

SLA-projekt vinder skandinavisk pris

Bæredygtig taghave på Egedal Rådhus kåret som årets bedste grønne tag.
Onsdag 31. august modtog borgmester Willy Eliasen på vegne af Egedal Byråd årets Scandinavian Green Roof Award, som hylder de bedste og mest bæredygtige grønne tage i Skandinavien.

Den grønne taghave, som SLA har tegnet til Danmarks første kombinerede rådhus og sundhedscenter, blev officielt indviet den 18. november 2014. Taghaven er anlagt af Malmos Anlægsgartnere, mens selve bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects.

Taghaven ligger i 1. sals højde i forhold til rådhuset og udgør hele tagkonstruktionen på sundhedscenteret. Den store grønne taghave bruger lokale plantearter til at skabe et frodigt og grønt naturrum, der med dufte, farver og lyde tilbyder mulighed for ophold og aktiviteter for både rådhusets ansatte, sundhedscentrets brugere og Egedals borgere.

- Det grønne tag på Egedal Rådhus og Sundhedscenter er et godt eksempel på, hvordan vi bruger naturen innovativt til at skabe både funktionelle og herlighedsmæssige kvaliteter. Ved hjælp af en bred vifte af lokale planter og træer har vi dramatisk øget biodiversiteten i området og forbedret bygningens evner indenfor klimatilpasning. Samtidig giver naturdesignet nye sociale opholdsmuligheder for de ansatte og grønne restituerende sanseindtryk til sundhedscenterets brugere, der dermed får en god naturoplevelse – lige udenfor døren, siger Mette Skjold, adm. direktør i SLA.

Ifølge Pernille Kinnunen, kommerciel chef hos Malmos, er det grønne tag på Egedal Rådhus og Sundhedscenter historien om, hvordan Egedal Kommune har integreret ’bygningens femte facade’ både i udviklingen af den nye bydel Egedal By og i byggeriet af det nye rådhus og sundhedscenter.

Den tekniske systemløsning med drænbakker og 10-40 centimeter substrat tillader, at store mængder af regnvand tilbageholdes og forsinkes på taget og reducerer CO2-udslippet. Taget er på den måde et vigtigt bidrag til klimatilpasningsproblematikken.

- Samtidig giver opbygningen mulighed for stor variation i plantesammensætningen, der både giver en smuk årstidsvariation og bidrager til øget biodiversitet, siger Pernille Kinnunen.

Scandinavian Green Roof Award gives hvert år til et bemærkelsesværdigt grønt tag i Skandinavien, der nytænker temaer som biodiversitet, udnyttelse af regnvand, rekreativ værdi, bærdygtighed og innovativt design. Prisen uddeles af Scandinavia Green Roof Association (SGRA) – en non-profit organisation, der med base i Malmö arbejder for at fremme grønne tage i Skandinavien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11