23948sdkhjf

Ny elektrikeruddannelse med maritim specialisering

Nordjysk virksomhed bakker op med kontant støtte.
EUC Nord har netop oprettet en elektrikeruddannelse med maritim specialisering for at imødekomme behovet for arbejdskraft hos den maritime sektor i Nordjylland.

Scanel International med base på Frederikshavn Havn donerer nu 75.000 kroner til uddannelsen i forbindelse med sit 25 års jubilæum, som markeres med en reception fredag den 2. september:

- Vi vil meget gerne bakke op om, at vi har fået tildelt en maritim uddannelse i Frederikshavn. Vi har et stort fokus på uddannelse og efteruddannelse, så vi kan holde beskæftigelsen og fortsat skabe vækst i fremtiden. Vi hilser derfor uddannelsen velkommen og ønsker at støtte op økonomisk, så det er muligt at skaffe det mest moderne udstyr til undervisningen, siger CEO Claus Søgaard Poulsen fra Scanel, som aktuelt har 15- 20 lærlinge med en overvægt af elektrikerlærlinge.

Og det er helt afgørende med økonomisk opbakning for at sikre kvaliteten i undervisningsmateriel og udstyr, fortæller uddannelseschef Hans Ulrik Møller:

- Det stiller store krav til en erhvervsskole at råde over den nyeste teknologi, og derfor er vi utrolig glade for, at Scanel betænker den nye maritime elektrikeruddannelse på EUC Nord med 75.000 kroner. EUC Nord er ved at udvikle sig til landsskole i et tæt samarbejde med den maritime branche, og jeg vil gerne ved denne lejlighed sige tak, fordi Scanel er med til at binde branche og uddannelse tættere sammen, siger han.

Erhvervshus Nord har været sparringspartner i udviklingen af den maritime elektrikeruddannelse, som er et godt eksempel på en specialiseret uddannelse, som erhvervsskolereformen har åbnet op for. Den slags maritime uddannelser skal vi have flere af i kommunen, og opbakningen fra erhvervslivet er vigtig, mener Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord:

- Vækst kommer af, at vi sammentænker uddannelsespolitik og erhvervspolitik. Man får ikke erhvervsudvikling og vækst, hvis ikke de nødvendige kompetencer er til stede i området. Jeg er derfor dybt taknemlig for, at Scanel nu bakker op om at få den maritime elektrikeruddannelse godt i gang. Jo flere kræfter, vi kan samle om det, jo bedre. Scanels opbakning viser også, at strategien om at udvikle specialiserede uddannelser, der matcher det lokale erhvervslivs behov, er rigtig, siger Niels Bay Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078