23948sdkhjf

Produktnyhed: Fremtidens tag er af stof

Behovet for bæredygtigt byggeri er kommet for at blive. Ny bog viser, hvordan danske tegnestuer tager udfordringen op.
"Global Danish Architecture #3 Sustainability / Bæredygtighed" giver et indblik i de bæredygtige teknologier, som danske tegnestuer eksperimenterer med i dag.

Bogen omfatter almindelige boliger, hoteller, kulturbyggerier, daginstitutioner og erhvervsbyggerier. Fælles for dem er, at de har et lavere energiforbrug end ’almindeligt’ byggeri, men her stopper lighederne også. Projekterne viser, hvor forskelligt danske tegnestuer arbejder med bæredygtighed - og hvor forskellige holdninger, de har til emnet.

Fremtidens tag er af stof
Et af bogens projekter er det kommende Kultur og Idrætscenter - Fryndesholmhallen - i Sønderborg, der er tegnet af STUFF. Her har man anvendt en såkaldt "dobbelt sandwich textil tagkonstruktion".

Lys-skakter i tagets kip giver mulighed for at fastgøre tekstile konstruktioner på taget. Disse indeholder fleksible solceller, der udvinder elektrisk strøm til bygningen. Byggeriet er spækket med energibesparende teknologier. For eksempel samler og genbruger varmepumper varmluftsudledningen, og det er vel at mærke en varme, der ellers normalt går tabt gennem varmtvandsforbruget fra brusere.

Hos Stuff mener man, at de fleste nye bygninger allerede om få år er energineutrale, og tegnestuen har gjort det til sit varemærke at vise simple måder at opnå det på.

Om bogen
Global Danish Architecture #3 Sustainability / Bæredygtighed præsenterer helt nye projekter tegnet af 17 tegnestuer: Arkitema, Arkitektfirmaet C. F. Møller, BSAA arkitekter, Cubo Arkitekter, Dissing+Weitling, Entasis, Friis & Moltke, Henning Larsen Architects, Holgaard Arkitekter, Nobel Arkitekter, NORD, PLH arkitekter, Pluskontoret, schmidt hammer lassen Architects, STUFF, Transform og Vilhelm Lauritzen.

Bogen - som er på 206 sider og udkommer 7. november - er den tredje i serien Global Danish Architecture, der samler aktuelle bidrag fra de toneangivende danske tegnestuer.

Læs mere på www.archipress.dk

Kilde: Archipress

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093