23948sdkhjf

Typehusfabrik smider energiudstyr oven i handelen

Det pressede boligmarked fordrer alternative idéer, og typehusproducenten Hjem A/S kommer nu med en af de mere bemærkelsesværdige af slagsen.
Der er hård kamp om boligkunderne i disse tider, og virksomhederne tager utraditionelle midler i brug i forsøget på at holde gang i forretningen.

Blandt disse er Hjem A/S. Typehusfabrikken er klar til at tilbyde energiudstyr for 150.000 kroner til op mod 20 kunder, der til gengæld skal indgå i et samarbejde, som skal dokumentere fordelene ved at bo i en såkaldt ”Energiklasse 1 bolig”.

Administrerende direktør hos Hjem A/S - Torben Andersen - lægger ikke skjul på, at tiltaget er søsat med henblik på at tiltrække kunder, men han ser det samtidig som et mere intelligent initiativ end mange af konkurrenternes påfund:

- I øjeblikket oplever vi, at kunderne viser stor interesse i vore huse. Mange af dem er imidlertid bundet af, at de først skal have solgt deres eksisterende bolig, og det tager tid. I andre tilfælde oplever vi, at kunderne har problemer med finansieringen. Derfor oplever vi her og nu en nedadgående prisspiral, hvor den ene efter den anden sænker priserne. Vi går den anden vej ved at tilbyde kunderne mere for de samme penge, siger han til Erhvervsbladet.

Han fastslår, at Hjem A/S naturligvis ikke kan leve af at forære solfangere, jordvarmeanlæg og andet energiudstyr væk. Først og fremmest sigter tiltaget da også mod at få dokumenteret effekten af de boliger, som ifølge Erhvervsbladet ventes at blive minimumskrav i Danmark fra 2015.

Med et Energiklasse 1 hus vil man mere eller mindre være i stand til at halvere den enkeltes boligs energiforbrug i forhold til dagens konventionelle hus.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079