23948sdkhjf

Vil gøre livet lettere for konstruktører, ingeniører og arkitekter

To af verdens førende leverandører af software til design af byggerier og infrastruktur - Autodesk og Bentley - indgår samarbejde om udveksling af filformater. Aftalen kan sikre branchen store besparelser.
I denne uge har Bentley og Autodesk offentliggjort en aftale om at styrke kompatibiliteten mellem virksomhedernes vifte af programmer til arkitekter, ingeniører og konstruktører.

Med aftalen ønsker de to virksomheder at udveksle software-biblioteker - herunder Autodesk RealDWG - med henblik på at gøre det lettere at læse og redigere filer i henholdsvis DWG- og DGN-formaterne i blandede programmiljøer.

Lettere for brugerne
Målet med samarbejdet er at forbedre workflowet mellem arkitekter, ingeniører og konstruktører ved at lette adgangen til - og udnyttelsen af - de data, som genereres under og efter et projekts tilblivelse. Det skal fremover gøre det nemmere for projektteams at vælge blandt virksomhedernes softwarepakker:

- Vi ser en tendens til, at mange kunder anvender vores produkter i blandede miljøer, og aftalen med Bentley er indgået for bedre at understøtte disse brugere. Bentley Systems er Autodesks største udviklingspartner, og vi fokuserer konstant på at forbedre produktiviteten og effektiviteten for brugere i byggebranchen. Derfor ser vi en stor fordel i sammen at bane vej for en nemmere måde at designe, bygge, drive og vedligeholde projekter i bygge- og anlægsbranchen, forklarer Jay Bhatt, der er senior vice president hos Autodesk AEC Solutions.

Frit valg kan minimere omkostninger
U.S. National Institute of Standards and Technology undersøgte i 2004, at manglende kompatibilitet mellem software hvert år koster byggebranchen næsten 16 milliarder USD. Med aftalen mellem Autodesk og Bentley kan aktørerne i bygge- og anlægsbranchen fremover frit vælge software fra Autodesk eller Bentley for at udveksle DWG- eller DGN-filer.

Kilde: Autodesk AEC Solutions/Bentley Systems

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063