23948sdkhjf

Forsker: Polske håndværkere overtager det sorte arbejde

Flere end 25 % af de polske arbejdere i København aflønnes med sorte penge, eller også ved de ikke, om de betaler skat.
Kun 6 ud af 10 af de polske arbejdere, der pt. arbejder i København, kan afvise, at de arbejder sort. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Ugebrevet A4.

Undersøgelsen konkluderer, at 17 % arbejder sort, mens 9 % ikke ved, om de betaler skat eller ej. Fænomenet er mest udbredt i rengøringsfaget (46 %), mens det i byggeriet er omkring 25 %. Det svarer umiddelbart nogenlunde til udbredelsen af sort arbejde blandt danske håndværkere, men ifølge Claus Larsen fra Rockwool Fonden kan omfanget sagtens være meget større blandt polakkerne.

Han påpeger, at A4 har undersøgt polakkernes almindelige arbejde, mens Rockwool Fondens undersøgelse af sort arbejde blandt danskere også omfatter fritidsaktiviteter:

- Dermed spørger A4 til polakkernes almindelige arbejde eller hovedaktivitet, hvor vi også spørger til sort arbejde, som folk laver i deres fritid. Derfor er der tale om en stor andel. Faktisk temmelig stor, siger han til A4.

Claus Larsen mener, at en del af det sorte arbejde i Danmark er blevet overtaget af østeuropæere, og den opfattelse deler han med Børge Elgaard fra Dansk Byggeri:

- Der har jo hele tiden været et marked for sort arbejde. Der, hvor jeg bor, ser man mange polske biler i de private indkørsler. Det må være sådan en entreprise, der er i konkurrence med danskernes sorte arbejde.

I alt har 151 polakker deltaget i A4’s undersøgelse.

Kilde: Ugebrevet A4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078