23948sdkhjf

Aart tager førstepladsen i Oslo

Åben, international konkurrence om et 13.000 kvadratmeter stort vikingetidsmuseum har fået dansk vinder.
Tirsdag den 12. april blev Aart Architects tildelt førstepladsen i den åbne, internationale konkurrence om at tegne det nye vikingetidsmuseum på Bygdøy nær Oslo centrum.

Sammen med Jaja Architects/Coast studio på andenpladsen og Arkitekturfabrikken på tredjepladsen går Aart dermed videre til den endelige forhandlingsrunde om at skabe en ikonisk signatur og fremsynet ramme for et af Norges mest markante og besøgte museer.

Opgaven rummer i alt 13.000 kvadratmeter, hvoraf 9.300 kvadratmeter er nybyggeri.

- Juryens konklusion er, at Aart Architects' vinderforslag giver en særdeles god løsning på en kompliceret udfordring. Det nye museum skal sørge for en sikker bevaring af den unikke og populære vikingetidssamling, som hører til blandt verdens vigtigste kulturminder, fortæller Harald Nikolaisen, administrerende direktør i Statsbygg.

Særegent for Aarts vinderforslag er en cirkulær tilbygning, der bevarer Arnstein Arnebergs vikingeskibshus fra 1926 som en fremtrædende og fuldt integreret del af det nye museum.

- Sammen med Vikingeskibshusets korsform skaber cirkelslaget et overraskende enkelt og effektivt svar på opgaven. Det gælder både i forhold til dets arkitektoniske, funktionelle og symbolske sammenhæng. Cirklen, der går igen i vikingernes symbolverden, kobles med korset, og der opstår en ny helhed og ikonisk signatur for museet, fortæller arkitekt og partner Anders Tyrrestrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141