23948sdkhjf

Unge ser mulighederne i ingeniøruddannelsen

Rekordoptag på ingeniøruddannelserne via kvote 2.
En opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at ingeniøruddannelserne i år har modtaget flere ansøgninger end nogensinde via kvote 2.

1.560 har søgt ind på diplomingeniøruddannelserne via kvote 2, hvilket er 26 procent flere end sidste år, mens civilingeniøruddannelserne har noteret en stigning på 22 procent til 1.208 ansøgere.

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, glæder administrerende direktør, Henrik Garver, sig over udviklingen. Stigningen vil nemlig medvirke til at begrænse den ingeniørmangel, som det danske samfund står over for i fremtiden.

- Det stigende antal ansøgere til ingeniøruddannelserne er virkelig glædeligt. Jeg er sikker på, at den positive omtale, som ingeniørfaget har fået i medierne, blandt andet takket være Engineer the Future, har fået de uddannelsessøgende til at se de mange spændende karrieremuligheder, der er som ingeniør, siger Henrik Garver.

FRI’s egen opgørelse viser, at de rådgivende ingeniørvirksomheder her og nu mangler godt 200 ingeniører. Om fem år vil beskæftigelsen i FRI-virksomhederne være øget med yderligere 1.000 ingeniører i Danmark. Engineer the Future har opgjort, at Danmark vil mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094