23948sdkhjf

Lego investerer i hovedsædet i Billund

Et unikt globalt samlingspunkt for alle Lego medarbejdere er en del af LEGO Koncernens konkrete og mulige investeringsplaner for hovedkvarteret i Danmark.
Lego Koncernen er begyndt at undersøge flere mulige investeringer i sit globale hovedsæde i Billund, hvor virksomheden blev stiftet i 1932.

I dag arbejder flere end 4.000 Lego-medarbejdere i hovedsædet i funktioner som produktudvikling, markedsføring, produktion, produktionsudvikling, produktions- og produktkvalitet samt en lang række servicefunktioner. I de senere år er antallet af ansatte i Billund øget markant – alene i 2015 med flere end 250.

Lego koncernens mulige investeringer i Billund omfatter en række aktiviteter, der kan finde sted over de næste 5-10 år, i takt med at behovene opstår.

Man er blandt andet i gang med at udvikle konkrete planer for et nyt bygningskompleks mellem Aastvej og Højmarksvej midt i Billund, der skal fungere som arbejdsplads for Lego medarbejdere på tværs af flere funktioner. En vigtig del af bygningskomplekset er det globale medarbejderhus kaldet ”Lego People House”, som integreres i bygningen.

Derudover vil man etablere et Sustainable Materials Centre – cirka 4.500 kvadratmeter forskningscenter, hvor der skal arbejdes på at finde mere bæredygtige alternativer til fremstilling af Lego produkter.

Herudover undersøges nu muligheden for opførelse af op til flere kontorbygninger i forbindelse med Lego fabrikken i Billund og etablering af faciliteter til udvikling og test af nye produktionsteknologier i tilknytning til de nye kontorbygninger.

På endnu længere sigt undersøges også, hvordan en potentiel udvidelse af LEGO fabrikken i Billund kunne foregå. Der er ikke tale om konkrete planer, og en eventuel udvidelse afhænger af den globale efterspørgsel samt LEGO Koncernens generelle investeringer i produktionskapacitet i fremtiden.

Integreret medarbejderhus for alle LEGO medarbejdere

Det konkrete udseende og størrelsen på bygningskomplekset på Aastvej, der vil blive arbejdsplads for en lang række medarbejdere, arbejdes der fortsat på. Arealerne omkring bygningen påtænkes at blive benyttet til rekreative områder, legepladser og en stor park, der er åben for medarbejdere, besøgende samt byens borgere og børn.

Det ligger også fast, at byggeriet vil omfatte ”Lego People House” – et medarbejderhus. Lego People House bliver integreret i bygningskomplekset, og vil blandt meget andet byde på fitnesscenter, sundhedsklinik, sportsfaciliteter, personalebutik, små lejligheder, kantine, sociale samlingssteder, værksteder og andre faciliteter, der kan benyttes af alle medarbejdere.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke yderligere information at dele om byggeriet, men jeg glæder mig til, at vi senere i år kan vise de helt konkrete planer. Med bygningskomplekset og Lego People House vil vi tilbyde nuværende og nye medarbejdere i Billund et spændende og inspirerende arbejdsmiljø, samtidig med at vi sikrer, at vi kan håndtere den lokale og globale vækst i fremtiden, siger Claus Flyger Pejstrup, Senior Vice President, medlem af koncernledelsen og øverste ansvarlige for LEGO Koncernens hovedsæde i Billund

I forbindelse med byggeriet overvejer Lego Koncernen også, hvordan man kan være med til at mindske trafikken ind i byen. En mulig løsning er, at alle, der skal arbejde i den nye bygning og Lego kontorer i midtbyen, skal køre ad en ny adgangsvej fra Nordmarksvej og bag om Legoland parken.

- Den nye vej kan forbindes med Højmarksvej med adgang til det eksisterende parkeringshus, ligesom vi overvejer at opføre yderligere et eller to nye parkeringshuse til medarbejdere bag Legoland parken. I samme ombæring kan Højmarksvej eksempelvis spærres for at reducere gennemkørende trafik. Naturligvis føres sådanne eventuelle planer kun ud i livet, hvis vi opnår de nødvendige myndighedsgodkendelser, siger Claus Flyger Pejstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.375