23948sdkhjf

Dreyers Fond hædrer landskabsarkitekt

To modtagere deler 800.000 kroner.
Det er en markant udøvelse af landskabskunsten, som har sikret, at Dreyers Fonds hæderspris i år går til landskabsarkitekt Kristine Jensen.

- Med sit åbne, skarpe og reflekterende blik på omverdenen og sine fine evner til at omsætte stoffet i vedkommende projekter, er hun en markant udøver af faget, sagde arkitekt Mathilde Petri fra Dreyers Fonds bestyrelse ved uddelingen af hædersprisen den 15. marts.

FAKTA

Kristine Jensen Kristine Jensen (f. 1956) er uddannet landskabsarkitekt fra Arkitektskolen i Århus i 1983. Efter blandt andet at have arbejdet for C. F. Møller i en periode vendte hun tilbage til Arkitektskolen i Århus, hvor hun forskede og færdiggjorde sin ph.d. i 1996. Her arbejdede hun som lektor frem til 2002, hvor hun stiftede arkitektfirmaet ”Arkitekt Kristine Jensens tegnestue”. Dreyers Fond Dreyers Fond blev etableret i 1976 af ægtefællerne arkitekt Thorvald Dreyer og landsretssagfører Margot Dreyer. Fonden uddeler midler til initiativer og projekter, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Fondens hæderspris er på samlet 800.000 kroner og tildeles en arkitekt og en advokat, der har udmærket sig inden for sit felt. Prisen blev for første gang uddelt i 1982.
Hun fremhævede, at landskabskunsten er mere aktuel og relevant end nogensinde før:

- Tiden er til landskabskunst, da rummene mellem husene og mellemrummene mellem by og land bliver mere og mere afgørende for, hvordan vi værdisætter et givent sted.

Udvikling af det stedsspecifikke
Årets prismodtager er kendt for en række projekter inden for by- og landskabsarkitekturen, blandt andet renoveringen af Prags Boulevard, Nyt Moesgaard Museum og monumentområdet i Jelling.

I øjeblikket er tegnestuen i gang med at realisere flere projekter, som er vundet ved konkurrencer – blandt andet Fremtidens Fredensborg, nye byrumsforløb i Svendborg og Hersted Industripark. Helt aktuelt har tegnestuen netop vundet arkitektkonkurrencen om at udforme den nye Solnedgangsplads i Gl. Skagen i samarbejde med billedhugger Ingvar Cronhammar og Bjarne Frost Design.

- Det er projekter, der er vundet ved at demonstrere forståelse, styrkelse og udvikling af de stedsspecifikke kvaliteter – nye som historiske, fremhævede Mathilde Petri.

Hædersprisen for advokater er tildelt advokat Tyge Trier for gennem hele sin karriere at have engageret sig i væsentlige samfundsforhold og for at have bidraget til udviklingen af folkeretten og menneskerettigheder i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312