23948sdkhjf

179 projekter kan blive ”Danmarks bedste renovering”

Små og store renoveringer fra hele landet er indstillet til Renover-prisen.
Der er nu lukket for indstillinger til Renover-prisen 2016, og særligt renoveringer af parcelhuse og almene boligbebyggelser er stærkt repræsenteret blandt de i alt 179 indstillede projekter.

- Traditionelt er det de større renoveringsprojekter, der løber med opmærksomheden. Derfor er det glædeligt, at også almene boliger og parcelhuse er fint repræsenteret i årets indstillinger, siger filantropidirektør, Anne Skovbro, fra Realdania, der står bag prisen i samarbejde med GI.

Blandt de indstillede projekter er flere spektakulære renoveringer. I Vejle er en gammel kedelbygning blevet omdannet til et moderne værksted for kulturvirksomheder. I Aabenraa er lagerhaller, der tidligere husede en medicinvirksomhed, transformeret til rum for leg og læring for de mindste skoleelever. Og i København er et tidligere krematorium og kapel på Bispebjerg Torv blevet til et danse- og bevægelseshus.

- Renovering er blevet mere end bare at gøre, som man plejer. Det er efterhånden i renoveringer, at man finder de mest kreative og innovative bygninger. Og det virker som om, branchen er ved at vågne op i forhold til at se potentialet i renovering. Renovering giver nogle muligheder, som nybyggeriet ikke gør, siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

Frem til midten af juni vil et nomineringsudvalg på fire personer, der tilsammen repræsenterer hele byggebranchen, vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter der skal gå videre i konkurrencen og blive nomineret til Renover-prisen 2016. Vinderen kåres ved en fest i begyndelsen af september 2016.

Sidste år var 167 projekter nomineret til den tredje udgave af Renover-prisen, der blev vundet af Herning Bibliotek. Tidligere har boligbebyggelsen Rygegade 30 i København og kulturhuset Diamanten i Fynshav, Sønderborg vundet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11