23948sdkhjf

Arkitektteams udvalgt til nye idrætshaller

I alt ni teams er med i konkurrence om, hvem der skal tegne tre nye idrætshaller i henholdsvis Karlslunde, Slagelse og Høng.
Med intet mindre end 109 ansøgninger var interessen stor, da tre kommuner sammen med Lokale og Anlægsfonden sendte totalrådgivningen til tre nye sportshaller i prækvalifikation.

Ni teams – tre på hvert projekt – er nu udvalgt til den egentlige konkurrence, der skal skabe eksempler på, hvordan nybyggede idrætshaller kan tilpasses nutidens idræts- og fritidsaktiviteter.

Her er de ni teams

Karlslunde, Greve Kommune
Sophus Søbye Arkitekter med underrådgiverne Øllgaard Rådgivende Ingeniører, Bogl, DGI Faciliteter og Lokaludvikling v. Jakob Sander, konsulent.
Dorte Mandrup Arkitekter med underrådgiverne Jaja Architects og Ingeniør’ne.
C.F. Møller Danmark med underrådgiveren Niras.

Slagelse, Slagelse Kommune
Christensen og Co. Arkitekter med underrådgiverne Masu Planning, Landskab og Rambøll.
Aart Architects med underrådgiverne BCVA, Steensen Varming ingeniører, Stokvad Rådgivende Ingeniører og Lassen Landskab.
Cobe med underrådgiverne Marianne Levinsen Landskab og Wissenberg.

Høng, Kalundborg Kommune
Elkiær + Ebbeskov Arkitekter med underrådgiverne JJW Arkitekter, Bisgaard Landskabsarkitekter og Balslev Rådgivende Ingeniører.
Effekt Arkitekter med underrådgiverne SLA og Aksel V. Jensen.
BBP Arkitekter med underrådgiverne Johansen Skovsted Arkitekter, 1:1 Landskab og Norconsult-Wessberg
- Niveauet blandt ansøgerne har været meget højt. Ansøgerne repræsenterede både meget erfarne og kendte virksomheder, der allerede har været involveret i mange flotte idræts- og kulturbyggerier, men der var også nye sprælske og spændende navne blandt ansøgerne. Vi har valgt ni teams, der repræsenterer en stor bredde i arkitektonisk og funktionel tilgang til opgaverne, siger Laura Munch, udviklingskonsulent og projektleder for indsatsen, der er døbt ”Nye tider – Nye haller”.

Lokale og Anlægsfonden har afsat mere end 30 millioner kroner til indsatsen og forberedt projektkonkurrencen og det efterfølgende udviklingsforløb, der strækker sig frem til vinteren 2017.

Allerede nu på onsdag, den 9. marts, mødes de ni teams, de tre bygherrer og Lokale og Anlægsfonden til et ”Kick-Off Arrangement”, der sætter konkurrencen i gang.

Det forventes, at de tre vindere kan offentliggøres onsdag den 22. juni 2016. Derefter går den endelige projektudvikling i gang. Idrætshallerne bliver sandsynligvis indviet i løbet af 2018 eller starten af 2019.

De tre projekter

Velfærds- og væksthus for idræt i Karlslunde i Greve Kommune
Greve Kommune lægger vægt på at opføre en ny idrætshal ved Strandskolen i Karlslunde, som kan rumme de mange selvorganiserede idrætsudøvere, der ikke er aktive i foreninger, samtidig med, at foreningslivet også kan udvikle sig yderligere i den nye facilitet.

Projektet vil derfor både rette sig mod de traditionelle idrætsgrene og mod parkour, crossfit, skatere og dansere. Der er også tænkt i nye brugergrupper i musik og billedkunst og i aktivt udeliv, da hallen kan blive et støttepunkt for de mange brugere af kystens tilbud. Den nære beliggenhed ved kysten tænkes indarbejdet i det arkitektoniske udtryk.

Det forventes, at bygningskomplekset vil åbne sig ud i det grønne område på Strandskolens matrikel, med forbindelse til det grønne skov- og moseområde, der ligger i tilknytning til Strandskolen. Området er i dag udlagt til boldbaner, men bruges ikke af Strandskolen, der i stedet bruger banerne hos Karlslunde Idræts Forening på nabomatriklen.

Forventet størrelse: Ca. 2.000 m²
Forventet anlægsbudget: Ca. 30 mio. kr.

Fysisk og åndelig udvikling i nye rammer i Slagelse
Den nye idrætshal i Slagelse foreslås opført som en del af et nyt campusområde for studerende, der etableres centralt i byen. Idrætshallen bliver dermed et sted, hvor studerende kan være aktive både i undervisningen og i fritiden. Samtidig skal det være en idrætshal, der er åben for alle borgere i Slagelse. Idrætshallen skal være et sted, der inspirerer til bevægelsesglæde, leg og læring for både krop og sind. Hallen indrettes til udvikling af motorik, bevægelse, forskellige boldspil – både de traditionelle og de lidt nyere som fx floorball – gadeidræt. Men også til yoga og dans.

Slagelse Kommune har en vision om at etablere et campusområde langs den sydlige del af jernbanen ved Sdr. Stationsvej. Arealet er på i alt 16.444 m². I begyndelsen af 2016 påbegyndes udarbejdelse af lokalplan for campusgrunden og den nye bro over jernbanen. Det forventes lokalt, at hallen skal indrettes så landskabet udenfor griber ind i hallen, så den bliver synlig for de mange tusinde rejsende, der hver dag benytter togstation og busstation.

Forventet størrelse: Ca. 2.000 m²
Forventet anlægsbudget: Ca. 35 mio. kr.

Kultur- og bevægelsespark i Høng i Kalundborg Kommune
Projektet i Høng skal være meget mere end en idrætshal. Det skal være et lokalt samlingspunkt, hvor folk slet ikke kan lade være med at komme. Det skal være en drivkraft for Høng, der skal være med til at gøre byen til et attraktivt sted at bo.

Hallen skal indgå i et stærkt samspil med udeaktiviteter både i foreningslivet og for de selvorganiserede. Samtidig skal kultur- og bevægelsesparken blive et socialt samlingssted, som brugerne har lyst til at benytte også når de ikke er aktive. Der bliver plads til de traditionelle idrætsaktiviteter, men der bliver også lagt stor vægt på faciliteter til kampsport og alt det, der ikke direkte handler om aktiv idræt. Som fx café, sociale opholdsmuligheder, musik, teater, foredrag, foreningsmøder og behandlingsmuligheder som fysioterapi.

Faciliteten skal etableres i et større idrætsområde ved Rosenvænget Det nye byggeri skal derfor indgå i en sammenhæng med det eksisterende område, men med ambition om at være nyskabende, visionært og funktionelt og tilpasset områdets identitet. Med sin placering kommer anlægget til at skabe sammenhæng mellem idrætsområdet og bymidten i Høng.

Forventet størrelse: Ca. 3.000 m²
Forventet anlægsbudget: Ca. 45 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078