23948sdkhjf

Cowi vokser videre

Omsætningen vokser for 11. år i træk. Til gengæld er indtjeningen gået tilbage.
2015 blev endnu et vækstår for Cowi, som forventer yderligere fremgang i både omsætning og indtjening i de kommende år.

- For 11. år i træk har vi opnået en solid vækst i omsætningen, mens driftsresultatet ikke nåede samme niveau som i 2014. Vi har en klar forventning om, at vi i de kommende år fortsat vil opnå stærk vækst i omsætningen såvel som en markant øget indtjening, siger administrerende direktør Lars-Peter Søbye.

Det er kombinationen af en solid ordrebog, et sundt virksomhedsfundament og en ny virksomhedsstrategi, der ligger til grund for de positive forventninger. Og direktøren peger på infrastruktur som en vigtigste vækstmotor.

Ambitionen er, at forretningsenheden ”broer, tunneller og vandbygninger” skal fordoble sin volumen af ydelser i løbet af de næste fem år. Men den ambition skal ikke indfries ved at åbne nye kontorer i alle afkroge af verden.

- At være en global virksomhed med internationale ambitioner handler i dag ikke om, hvor mange kontorer vi har rundt om i verden. Det handler om at kunne mobilisere stærke, kompetente teams dér, hvor projekterne er, og når der er brug for dem. Og derfor er vores strategi centreret om at være stærkt til stede på vores traditionelle hjemmemarkeder i Skandinavien samt være bedst i verden inden for vores udvalgte specialistydelser, siger Lars-Peter Søbye.

Cowi trak store overskrifter i sidste uge, da virksomheden offentliggjorde overtagelsen af Bascon , hvilket skaber en afdeling for bygherrerådgivning med over 200 medarbejdere.

Nye store projekter i 2015
Cowi vandt i 2015 den største del af projekteringen af Ostlänken, som er jernbaneudbygningen til højhastighedstog mellem Stockholm og Göteborg, samt projekteringen af en helt ny bydel i Mekka i Saudi Arabien. Begge projekter løber op i trecifrede millionbeløb og kommer til at holde flere hundrede medarbejdere beskæftiget flere år frem.

I Danmark vandt Cowi blandt andet opgaven med at undersøge linjeføringsforslag for den kommende højhastighedsbane Hovedgaard-Hasselager samt ombygningen af Aarhus Banegård som forberedelse til elektrificeringen af banenettet. Herudover blev Cowi rådgiver på udviklingen af AffaldVarme Aarhus' nye banebrydende fjernvarmesystem, der udnytter energien i havvandet og ved hjælp af store eldrevne varmepumper sender grøn varme ind i stuerne. Samtidig har Cowi assisteret HOFOR med byggeledelse og specialistrådgivning i relation til klimasikring med to skybrudstunneller på Østerbro.

I Norge har Cowi vundet to betydelige sygehuskontrakter for henholdsvis et nyt fællessygehus i region Nordmøre og Romsdal samt et nyt universitetssygehus i Stavanger. Desuden vandt Cowi fase 2-kontrakten på et af de største jernbaneudbygningsprojekter i Norge, den såkaldte Intercity Østfoldbane.
I Sverige blev Cowi valgt som rådgivende partner for Volvo Cars, der skal bygge en ny fabrik i USA. Herudover skal Cowi projektere udbygningen af papirmassefabrikken Södra Cell Värö i Varberg med henblik på en øgning af fabrikkens produktion af grøn energi.

Uden for Skandinavien vandt Cowi detailprojekteringen af en 600 kilometer lang jernbane fra Tabora til Kigoma i Tanzania, mens Cowi i Nordamerika vandt Saskatoon North Commuter Parkway and Traffic Bridge-projektet i Canada, der omfatter udskiftningen af en 107 år gammel trafikbro samt projektering af en ny bro og indfaldsveje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094