23948sdkhjf

Kollapset stålspær koster dyrt

Måneders forsinkelse og ekstraregning til Royal Arena
Musikelskere og sportsglade danskere må vente tre en halv måned længere med at tage Royal Arena i brug.

Tidsplanen på den store sports – og koncerthal, som er under opførsel i Ørestaden på Amager, er nemlig skredet, efter et stålspær kollapsede og 5000 bolte skulle udskiftes.

Og den tabte tid kan ikke hentes. Det fastslår Bent Frank, der er bestyrelsesformand for Arena CPHX – selskabet bag arenaen, over for P4 København.

- Det er et spørgsmål, om entreprenørerne kan komme frem for hinanden. Vi har mere end 30 entreprenører på byggeriet, så det er en planlægningsopgave af rigtigt store dimensioner at forsøge at ændre på det. Og der har vi skønnet, at det ikke er muligt, siger han til P4 København.

Bent Frank fastslår samtidig, at tidsproblemerne kommer til at føre til en økonomisk meromkostning, men at det endnu er uvist, hvor stor regningen bliver.

På Københavns Rådhus er man ikke begejstrede.

- Det er meget ærgerligt. Vi knokler jo for at projektet skal blivefærdigt til tiden og inden for budgettet, og så sker der sådan nogle ting, siger Tommy Petersen, der foruden at være medlem af Københavns Kommunes borgerrepræsentation og sidde i økonomiudvalget for de radikale også sidder i bestyrelsen for Arena CPHX.

- Det skal helst ikke blive dyrere, men det er sandsynligt, at der kommer ekstraomkostninger. Men hvad det præcise tal lander på er stadig uklart, uddyber Tommy Petersen over for P4 København.

Hos de Konservatives medlem af økonomiudvalget er Jakob Næsager ærgerlig, men forstående over for situationen.

- Vi må bare erkende, at når vi sætter byggerier i gang af denne her størrelsesorden, så kan der ske tekniske fejl, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093