23948sdkhjf

Rekordoptag af nye lærlinge

Installationsbranchen fortrækkes nu af så mange unge, at elektriker- og VVS-uddannelserne sætter rekord i antallet af nye lærlingeaftaler.
Installationsbranchen optog sidste år 17 procent flere lærlinge. Det viser helt nye tal fra Undervisningsministeriet.

Virksomhedernes indgåelse af nye uddannelsesaftaler steg mest for vvs-energiuddannelsen, hvor der blev indgået hele 22,7 procent flere aftaler end i 2014. For elektrikeruddannelsen var der tale om en stigning på 14,4 procent.

- Vi er stolte og glade for, at branchen ingen sætter rekord. På det faglærte område er 20 ud af 100 medarbejdere nu lærlinge, det kommer ingen andre brancher i nærheden af, siger underdirektør Tina Voldby, brancheorganisationen Tekniq.

Generelt var der kun én procents stigning i indgåede nye aftaler, når man ser erhvervsuddannelserne under ét. Den øvrige bygge- og anlægsbranche havde til sammenligning en stigning på 8,5 procent i antallet af nye lærepladser.

- Installationsbranchen har leveret en meget stor stigning i antallet af nye lærlinge, dobbelt op i forhold til det øvrige byggeri, siger Tina Voldby.

- Opskriften på flere lærepladser er enkel. Man skal have en god og attraktiv branche, opdaterede uddannelser, som tiltrækker de dygtige unge, der er dygtige med både hovedet og hænderne. Installationsbranchen er attraktiv, fordi branchen er i vækst og tilbyder gode job- og karrieremuligheder, siger Tina Voldby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281