23948sdkhjf

Stigende boligpriser sætter gang i byggeriet

Der er udsigt til stigende investeringer i nybyggeri i 2016 og 2017, viser tal fra DI.
En helt ny prognose fra Dansk Industris økonomer viser, at der er udsigt til fremgang i investeringerne i bygge og anlæg i år og næste år efter et fald sidste år.

Konkret forventer DI i prognosen en fremgang på 1,25 pct. her i 2016 og 3,25 pct. i 2017, skriver netmediet DIBusiness.dk

- Efter mange år hvor nybyggeriet af boliger har været historisk lavt, er der nu udsigt til, at flere er villige til at investere i nye boliger. Det er glædeligt for virksomhederne i byggebranchen, siger Elly Kjems Hove, branchedirektør i DI Byg.

Men selvom danskerne i højere grad ventes at investere i nye boliger, er investeringerne i boligrenovering stadig markant højere end investeringen i nye boliger. De udgør mellem 45 og 50 mia. kr. om året, hvilket er historisk højt.

- Siden krisen har renovering af boliger været den vigtigste aktivitet for byggesektoren. Det vil det også være det i de kommende år, siger Elly Kjems Hove, branchedirektør i DI Byg.

MT Højgaard vil ansætte flere
I bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard forventer koncerndirektør Jesper Nordby også, at de kommende år vil give mere aktivitet.

- Nybyggeriet er fordelt over hele landet men især koncentreret omkring de store byer og på attraktive beliggenheder nær kysten, siger Jesper Nordby.

Han forventer, at den stigende aktivitet også vil give plads til flere medarbejdere i koncernen.

- Vi koncentrerer os også om at øge produktiviteten, så vi kan levere samme kvalitet til lavere pris. Blandt andet ved et stærkt fokus på digitalisering, hvor vi f.eks. bygger alle projekter virtuelt, før vi går i gang, siger Jesper Nordby.

Han mener, at det digitale fokus er med til at tiltrække de dygtigste medarbejdere.

- Vi har foreløbig ingen problemer med at få den arbejdskraft, vi skal bruge. Men der vil altid være rift om de dygtigste, og der oplever vi, at det digitale er noget af det, som er med til at tiltrække de bedste, siger Jesper Nordby til DIBusiness.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094