23948sdkhjf

Danske forsøg med betonprint skydes i gang

I udlandet er det en gammel nyhed, at man kan printe beton med en 3D-printer – men teknologien har ikke fået det store gennembrud. Nu er to projekter i gang i Danmark
Selvom beton er det mest udbredte byggemateriale i Danmark, har der indtil videre være meget stille om ideen med at printe beton. Men nu sker der noget.

Det skriver Ingeniøren.

På Fablab på Roskilde Universitet (RUC) har man nemlig sat gang i de første forsøg med at printe beton på dansk grund.

Printeren har eksisteret i et lille års tid, men er stadig præget af en del børnesygdomme, så indtil videre kan den stadig kun printe, når vejrforholdene tillader det.

Samtidig har Teknologisk Institut (TI) fået til opgave at finde ud af, hvordan danske byggevirksomheder kan få glæde af teknologien.

- 3D-printere er efterhånden udbredte til små størrelser og mindre serieproduktion. Men hvad gør man, når man skal op i stor skala? Det er der ikke rigtig nogen, der har fået helt styr på endnu, siger teamleder på TI Lars Nyholm Thrane til Ingeniøren.

Der er dog ikke tale om, at de danske forsøg skal opfinde den dybe tallerken. Takket være forsøg på andre universiteter, er der nemlig allerede en del erfaringer, som de danske forsøg kan bygge ovenpå og forhåbentlig forbedre.

- Vi skal komme op med noget nyt, og vi skal samtidig sikre, at der hverken bliver gået på kompromis med arkitekturen eller kvaliteten, siger Lars Nyholm Thrane fra TI.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078