23948sdkhjf

Blokader afblæst i Aalborg

Entreprenør overgiver sig og indgår overenskomst.
Ejeren af MVE-byg, Michael Vestergaard, giver efter for Byggefagenes Samvirkes blokade og indgår overenskomst med 3F.

- Jeg ville jo rigtig gerne have lavet en overenskomst med Krifa, og jeg har også spurgt 3F om de ville fjerne blokaden, hvis jeg gjorde det, men det sagde de nej til, siger Michael Vestergaard til DR Nordjylland.

Byggefagenes Samvirke indledte tirsdag morgen en lovlig blokade af MVE-bygs to byggepladser i Aalborg med den begrundelse, at de 12 polakker på arbejdspladsen er underbetalte.

Ifølge fagforeningen tjener polakkerne 30-40 procent mindre, end arbejdere normalt gør i Aalborg-området.

Det afviser Michael Vestergaard. Han siger, at polakkerne får en højere løn end de fleste andre. Den eneste forskel er, at polakkerne får udbetalt det, andre sætter ind på en pensionsopsparing.

- Det er ikke den model, 3F kører efter, men det er den model, mine medarbejdere har givet udtryk for, at de gerne vil have, siger bygherren.

Byggefagenes Samvirke er som nævnt ikke tilfreds med, at MVE-byg indgår overenskomst med Krifa og derfor føler Michael Vestergaard sig tvunget til at indgå overenskomst med 3F. Det finder han uetisk.

- Når man overholder samtlige regler og love og betaler sin moms og skat, så mener jeg ikke, de kan tillade sig at presse en bestemt overenskomst ned over en virksomhed, siger han.

Michael Vestergaard siger, at han vil underskrive en overenskomst med 3F onsdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094