23948sdkhjf

Dansk firma etablerer granitproduktion i Ukraine

Af etiske og økonomiske årsager har det danske firma Dansk Byggekeramik Syd valgt at droppe samarbejdet med indiske og kinesiske leverandører af granit. I stedet etablerer man nu egenproduktion i Ukraine.
Dansk Byggekeramik Syd etablerer nu egen produktion af belægningsten af granit i minebyen Zhytomyr Oblast i Ukraine.

Hidtil har man fået granit til belægningsstenene fra leverandører i Kina og Indien, men grundet de dårlige arbejdsforhold på de kinesiske og indiske brud har man nu valgt at satse på Ukraine. Hertil kommer underliggende økonomiske motiver. Fragtpriserne er nemlig steget voldsomt de senere år.

- Granitten og arbejdskraften er lidt dyrere i Ukraine, men hvis man regner den kortere transport med, er det totale prisniveau det samme. Desuden er leveringstiden på typisk fire uger kun omkring en tredjedel af fra Indien og Kina, siger direktør Kim C. Svendsen, der sammen med Jakob Binderup ejer og driver virksomheden.

Salget af granitten fra Ukraine vil hovedsageligt foregå gennem Dansk Byggekeramiks butikker i Danmark.

Dansk Byggekeramik med hovedkontor i Randers har agenturer på hovedsageligt italienske og spanske klinkeprodukter. Fra og med august kan virksomheden også levere Netstones – chaussésten på net.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109