23948sdkhjf

Flere tager et ansvar i Nordjylland

Lokale virksomheder tager i større grad et ansvar og yder en indsats, så de unge kan få en ordentlig uddannelse, lyder det fra Dansk Byggeri Nordjylland.
427 håndværkerelever i region Nordjylland fik i perioden januar til juli 2015 en praktikplads, og det svarer til en stigning på 37 procent sammenlignet med samme periode året før. Det viser en opgørelse over antallet af unge på erhvervsuddannelserne i Nordjylland, som har landet en praktikaftale. Og tallene vækker glæde hos Dansk Byggeri.

- Jeg er glad for, at man kan spore en betydelig fremgang i antallet af elever, som har fået en praktikplads i Nordjylland. Det er et udtryk for, at de lokale virksomheder tager et ansvar og yder en indsats, så de unge kan få en ordentlig uddannelse, siger formand i Dansk Byggeri Nordjylland, Knud Kristensen.

Tallene viser, at det særligt er elever på tømrerlinjen, som har haft nemmere ved at finde en praktikplads. Her har 40 procent flere elever fået en praktikplads sammenlignet med første halvår af 2014, og det er betydeligt flere end på landsplan, hvor fremgangen er 0,5 procent.

- Selvom tallene viser, at flere elever i Nordjylland får praktikpladser, så er det vigtigt ikke at hvile på laurbæerne. Erfaringer viser, at partnerskabsaftaler mellem kommunen, erhvervsskolerne og Dansk Byggeri er et af de bedste redskaber til at få skabt flere praktikpladser. Derfor håber jeg, at flere nordjyske kommuner vil gå den vej, så vi kan fortsætte den positive udvikling og få endnu flere unge ud i praktik, siger Knud Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125