23948sdkhjf

Flade tage får hjælp i ny håndbog

Taghåndbogen Den lille Flade fra Rockwool A/S er nu en realitet. Den skal hjælpe byggefagfolk, der arbejder med flade tage, til bedre at kunne agere efter de skærpede krav i Bygningsreglementet.
Den lille Flade skal gøre det nemmere for tagdækkere, entreprenører og projekterende at leve op til de skærpede energikrav i Bygningsreglementet. Håndbogen følger op på succesen Den lille Lune, der igennem årtier har været et nyttigt og populært værktøj anvendt af både projekterende, entreprenører, håndværkere, forhandlere og uddannelsesinstitutioner. Nu får byggefolk, der arbejder med flade tage, deres helt egen håndbog.

Produktchef Lars B. Andersen fra Rockwool A/S forklarer:

- Vi har i lang tid haft succes med Den lille Lune, men for tagkonstruktioner har vi indtil nu blot haft en stor, tyk mappe med en masse information, som vores kunder måtte slæbe rundt på. Med Den lille Flade kan de nu hurtigt og nemt finde det, de skal bruge, i første omgang på vores hjemmeside. Vi har valgt at gøre håndbogen onlinebaseret, da der hele tiden kommer ændringer og tilpasninger af lovgivningen. På et senere tidspunkt vil den dog også komme på tryk.

Den lille Flade består bl.a. af konkrete isoleringsløsninger til de fleste flade tagkonstruktioner, som byggefolk vil møde i dansk byggeri – både for nybyggeri og renovering. Alle løsningerne lever naturligvis op til de skærpede energikrav i Bygningsreglementet.

Ikke blot en isoleringsløsning
Håndbogen indeholder både generelle informationer om lovkrav, miljø og projektering og naturligvis konstruktionsløsninger og generelle funktionsbeskrivelser inden for nybyggeri, tilbygning, sommerhuse og renovering. De mest normale fladtagskonstruktioner i dansk byggeri kan findes i håndbogen, bl.a. betontage, profilerede stålpladetage, lydtage og systemtage. Funktionsbeskrivelserne beskriver overordnet, hvordan man opnår en optimal løsning for de forskellige tagkonstruktioner. Her kan bl.a. arkitekter, der skal foreskrive en løsning, finde tekstforslag til projektmaterialer.

- ”I forbindelse med udarbejdelsen af de overordnede funktionsbeskrivelser i håndbogen har vi valgt de bedste leverandører inden for tagpap, mekanisk fastgørelse og dampspærrer som samarbejdspartnere. Det betyder, at kunderne ikke blot får isoleringsløsninger, men én samlet løsning af høj kvalitet, hvor alle elementer i tagbyggeriet er inddraget. På den måde skal de kun lede efter information ét sted, siger Lars B. Andersen.

Den Lille Flade er tilgængelig på rockwool.dk og vil løbende blive udvidet med nye kapitler. I løbet af 2009 vil den også udkomme i en trykt udgave.

Kilde: Rockwool International A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111