23948sdkhjf

Ny type udbud vokser blandt VVS-installatørerne

Halvdelen af de tekniske installatører skal i dag selv projektere de opgaver, som sendes i udbud.
Det viser en ny undersøgelse fra erhvervsorganisationen Tekniq.

53 procent af installatørerne oplever i dag, at kunderne beder dem – og ikke arkitekter eller ingeniørfirmaer – om at projektere opgaverne. Udviklingen er ny og meget markant, viser en undersøgelse blandt medlemmerne i erhvervsorganisationen Tekniq.

- Vi bevæger os væk fra den traditionelle proces, hvor installatørerne udførte de opgaver, andre havde projekteret i detaljer. I dag er installationerne i bygninger så komplekse, at man finder de bedste løsninger ved at lade installatørerne projektere, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør for Tekniq.

Store perspektiver i ny rolle
Hos Robotek Gruppen i Birkerød er man sikre på, at udviklingen i funktionsudbud vil fortsætte. For det giver en række gevinster for både installatør og kunde.

- Vi kan selv være med til at præge projektet og lave det på den måde, vi mener det skal laves. Så projekterer vi ud fra det, vi er bedst til og har gode erfaringer med. I sidste ende bliver det forhåbentlig et bedre projekt, når vi er både rådgivere, projekterende og udførende, siger administrerende direktør i Robotek Gruppen, Gert Vesterlund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156