23948sdkhjf

Overvågning af østarbejdere på vej

Fra 1. april bliver det lettere for danske virksomheder at ansatte østarbejdere. Samtidig overvåges udstationerede udlændinge i et register hos Beskæftigelsesministeriet.
Integrationsministeren fremsætter i dag et lovforslag om at lempe adgangen af arbejdskraft fra EU-lande til Danmark. Det betyder, at det fremover bliver væsentligt lettere at ansætte udlændinge.

Men til gengæld for denne noget lempeligere adgang kræver S og SF kontrol af udenlandske medarbejdere i Danmark. Regeringen har derfor oprettet et overvågningsregister i Beskæftigelsesministeriet.

Registret skal indeholde alle udstationerede medarbejdere i Danmark, så både fagforeninger og myndigheder frit kan tjekke arbejdsgiver- og skatteforhold.

- Vi har længe ment, at regeringen ikke gjorde nok for at sikre kontrollen med udlændinge her i landet. Med en formel registrering og samtidig en forsikring om, at kun virksomheder med overenskomst får gavn af lempelsen, så bliver den danske model beskyttet, siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov til ErhvervsBladet.

I dag arbejder godt 4.500 udenlandske virksomheder i Danmark uden at være formelt registeret hos myndighederne.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094