23948sdkhjf

Nye hustyper udvikles til Tanzanias middelklasse

Et konsortium bestående af det københavnske arkitektfirma Hou + Partnere, det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller, Sønderborg, og et af Tanzanias største entreprenørfirmaer Mac Contractor, er i færd med at undersøge mulighederne for at udvikle præfabrikerede huse og boliger til landets hastigt voksende middelklasse.
Danske arkitekter og ingeniører udvikler nye hustyper til Tanzanias middelklasse i samarbejde med Tanzanias største entreprenørfirma Mac Contractor.Udviklingsprojektet sker med økonomisk støtte fra Udenrigsministeriets B2B program.

De danske firmaer er arkitektfirmaet Hou+Partnere og det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller.

- Ligeså snart du kommer blot 20 – 30 kilometer uden for hovedstaden Dar Es Salaam ser du lerklinede huse og hytter eller huse i blik. Der er kort sagt behov for bedre boliger, og det vil vi gerne deltage i. Derfor er konsortiet nu i gang med en forundersøgelse, der skal klarlægge om vi skal bygge i beton eller træ, hvordan boligerne skal indrettes, hvordan de skal sælges og finansieres. Målgruppen er landets hastigt voksende middelklasse, siger Gert Schneider, sektionsleder og partner i ingeniørfirmaet Sloth Møller A/S.

Med i forundersøgelserne indgår også elementer som spildevandsrensning, indeklima, infrastruktur til opførelse af større boligbyggerier, skoler og sundhedsklinikker, samt den tilhørende bygningsmæssige produktion.

Det er første gang Sønderborg virksomheden for alvor bevæger sig ind på det afrikanske kontinent. Hidtil har selskabet koncentreret sine eksportaktiviteter til Vietnam og Bangladesh, hvor det tidligere på året etablerede datterselskaber. Hou + Partnere er i gang med et lignende projekt i Sydafrika.



Kilde: Sloth Møller & Hou+Partnere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111