23948sdkhjf

Første spadestik er taget til ’Nytorv’ i Middelfart

Byggeriet af det nye bytorv med 6000 kvadratmeter boliger, 3000 kvadratmeter butikker og 8000 kvadratmeter rådhus i Middelfart.
Mandag eftermiddag var godt 150 mennesker dukket op på en kold byggeplads i hjertet af Middelfart for at overvære det historiske spadestik, som markerer, at byggeriet for alvor går i gang. Det skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Med seks mænd på plads bag de seks spader, så indledte borgmester Steen Dahlstrøm talerækken overfor det forfrosne publikum:

- Vi tager spadestik til 8000 kvadratmeter rådhus, 3000 kvadratmeter butikker og 6000 kvadratmeter boliger. Et projekt, der kommer til at styrke vores by på alle måder. Vi får øget bosætning og dermed liv i byen. Vi får et rigere og mere mangfoldigt og dermed stærkere handelsliv. Vi får et samlet rådhus for hele den kommunale administration, og dermed mulighed for at høste yderligere effektiviseringsgevinster. Og bag projektet står en række lokale investorer med en fælles vilje til at udvikle Middelfart.

En investering i fremtidens Middelfart
De øvrige talere, Torben Østergaard-Nielsen, Martin N. Baltser, Ole Juel Jakobsen og Per Jørgensen, var alle enige om byggeriets store betydning for lokalområdets udvikling. Det nye byggeri på 17.000 kvadratmeter og med 42 boliger og ca. 400 ansatte på rådhus og i butikker skal udvikle handelslivet, tiltrække nye borgere og skabe vækst i Middelfart.
Med et ’held og lykke med byggeriet’ blev spaderne sat i jorden og så blev der traditionen tro budt på en pølse med brød til de fremmødte.

Om byggeriet
Det er entreprenørfirmaet 5e-Byg, der skal stå for byggeriet, som er tegnet af det særdeles anerkendte og internationale arkitektfirma Henning Larsen Architects i København. Rambøll er teknisk rådgiver på projektet. Der er tale om et projekt, der på den tekniske side lever op til de nyeste standarder for bæredygtighed, energiforbrug og øvrige miljøhensyn. Samtidig vil projektet som minimum kunne opnå sølv efter den tyske DGNB-standard for bæredygtigt byggeri. Et byggeri, der lever op til meget høje krav omkring indeklima, lyd, ventilation og lys.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171